ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η Polestar σχεδιάζει δύο ηλεκτρικά SUV επιδόσεων μέχρι το 2023

Η Polestar σχεδιάζει δύο ηλεκτρικά SUV επιδόσεων μέχρι το 2023
POLESTAR MEDIA

Η σουηδική Polestar, παρακλάδι της Volvo, ετοιμάζει και δεύτερο SUV μετά το Polestar 3 που ανακοίνωσε τον Ιούνιο. Το Polestar 4 θα είναι πιο συμπαγών διαστάσεων, και θα έρθει αντιμέτωπο με την αναμενόμενη ηλεκτρική Porsche Macan.

Η Polestar, το "παρακλάδι" της Volvo που επικεντρώνεται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σπορ προδιαγραφές, ξεδιπλώνει σταδιακά τα πλάνα της για την προσεχή τριετία. Μέσα στο 2022 αναμένεται η παρουσίαση του μεγάλου SUV επιδόσεων Polestar 3 και πιθανότατα και του grand tourer με sedan σιλουέτα, και με την ονομασία Polestar 5.

Μετά από αυτά θα μπει στην παραγωγή, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του 2023, το πιο συμπαγών διαστάσεων Polestar 4, που θα στοχεύει απευθείας στην Porsche Macan EV. Θα είναι μικρότερο και χαμηλότερης τιμής από το Polestar 3, με coupe σιλουέτα που θα του αποδίδει η έντονα κεκλιμένη πίσω κολόνα, χωρίς όμως συμβιβασμούς στους χώρους για τους επιβάτες.

Άλλωστε, κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Polestar Τόμας Ίνγκενλαθ, οι καιροί που τα SUV είχαν τετραγωνισμένο σχέδιο ανήκουν στο παρελθόν, και δεν αποκλείεται το Polestar 4 να επιδεικνύει σχεδιαστικές παραπομπές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Precept. Ο Ίνγκενλαθ, επιπλέον, υποστηρίζει ότι καθένα από τα επερχόμενα μοντέλα της Polestar θα έχει διαφορετικό, σχήμα, σιλουέτα και εσωτερικό.

Η Polestar σχεδιάζει δύο ηλεκτρικά SUV επιδόσεων μέχρι το 2023
POLESTAR MEDIA


Το Polestar 3 για παράδειγμα, το πρώτο SUV της σουηδικής εταιρείας, «θα είναι ένα premium ηλεκτρικό επιδόσεων που θα καθορίσει την εικόνα των SUV στην ηλεκτρική εποχή», και θα έχει αυτόφωτη προσωπικότητα.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η νέα εποχή περιλαμβάνει και όλο και μεγαλύτερη επέκταση των οικονομιών κλίμακας, το μεγάλο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να μοιράζεται έναν αριθμό κοινών εξαρτημάτων με τη νέα γενιά του Volvo XC90. Εξάλλου, και τα δύο αυτοκίνητα θα παράγονται στο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Στα τεχνικά, μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το Polestar 3 θα προσφέρεται είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα, είτε σε τετρακίνητη επιλογή με ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα. Δεδομένου του διαχωρισμού της φιλοσοφίας μεταξύ Volvo και Polestar, πιθανότατα θα είναι ισχυρότερο από τη νέα γενιά του XC90, ενώ θα διανθίζεται και από τη νέα γενιά των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης της Polestar.

Η τιμή του Polestar 3 θα κυμαίνεται στα 75 χιλιάδες Ευρώ, και πάνω, ενώ το Polestar 4 αναμένεται να ξεκινά από τα 55 χιλιάδες Ευρώ. Όπως έχει γίνει σαφές, και το έχει παραδεχθεί και ο Ίνγκενλαθ, η Polestar τοπιθετεί τον εαυτό της ως άμεσο ανταγωνιστή της Porsche - την ώρα που Volvo βρίσκεται στα χωρικά ύδατα των Audi, BMW, Mercedes-Benz.

Η παραγωγή του Polestar 3 στις ΗΠΑ δείχνει τη σημασία που η σουηδική εταιρεία δίνει στην αμερικανική αγορά, όπου ανθίζουν ασταμάτητα τα μεγάλα SUV. Το συμπαγέστερο Polestar 4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μητρικής Geely, στη Χάνγκζου της Κίνας.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ POLESTAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ