ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ολοκαίνουργια, ανοικτή πρόκληση McLaren 765LT Spider

McLaren 765LT Spider
Ref: McLaren_765LTSpider-027.JPG
McLaren 765LT Spider Ref: McLaren_765LTSpider-027.JPG BEADYEYE

Το νέο supercar της βρετανικής μάρκας, θα παραχθεί σε μόλις 765 αντίτυπα, με τρομερή ισχύ, όσα και τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν.

Δεν ξέρω πόσοι ονειρεύονται μια McLaren και δη μια Spider, όμως επειδή τα όνειρα δεν κοστίζουν, παρά μόνο η πραγματικότητα, η βρετανική μάρκα αυτοκινήτων μόλις αποκάλυψε ένα μοντέλο της τάξεως των 365.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους, εφόσον εισαχθεί στη χώρα μας.

Η νέα McLaren Spider 765LT, της οποίας όλες οι προ-παραγγελίες του 2021, από τα συνολικά 765 αντίτυπα, έχουν ήδη πουληθεί, αποτελεί ένα νέο κομψοτέχνημα. Με κινητήρα 4.0 lt V8, ισχύος 765 ίππων με 800 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., επιταχύνει σε 2,8 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα και είναι η ταχύτερη LT Spider, όντας 15% ταχύτερη από την 720S, έχοντας και 80 κιλά λιγότερο βάρος (1.388 κιλά) και αναλογία 598 ίππους ανά τόνο. Το μοτέρ, τοποθετημένο στη μέση, συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και μεταφέρει τη ροπή στον πίσω άξονα.

Για την εξοικονόμηση βάρους, χρησιμοποιήθηκε, για παράδειγμα, τιτάνιο στην τετραπλή εξάτμιση καθώς και ελαφριά υλικά σε όλο το μήκος του αμαξώματος, με προηγμένες τεχνολογίες ανθρακονήματος, όπως στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη, μονοκόμματη σκληρή κορυφή, η οποία αναδιπλώνεται σε μόλις 11 δευτερόλεπτα, σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Ανθρακονήματα υπάρχουν και στο αεροδυναμικό πακέτο, μπροστινός διαχωριστής και δάπεδο, πλευρικές φούστες, μπροστινός και πίσω προφυλακτήρας και πίσω διαχύτης - αλλά και στο ενεργό οπίσθιο πτερύγιο.

Βελτιωμένη και η δυναμική πλαισίου, με ειδικά ελατήρια LT και αποσβεστήρες, υδραυλική ανάρτηση Proactive Chassis Control II και τροχοί αλουμινίου Ultra-Lightweight με 10 ακτίνες στάνταρ και ελαστικά P Zero Trofeo R.

Το εσωτερικό, είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με σπορ καθίσματα ινών άνθρακα, κεντρική σήραγγα από ανθρακονήματα, δάπεδο από εκτεθειμένες ίνες άνθρακα και ελαφρύ Alcantara.

Ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα… δεν περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό ,για εξοικονόμηση βάρους, αλλά μπορούν να παραγγελθούν, χωρίς επιπλέον κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ