NISSAN

Η Nissan στο Σάντερλαντ παράγει ένα Qashqai ανά 8,5 ώρες

All-new Nissan Qashqai
All-new Nissan Qashqai NISSAN MEDIA

Το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1986 και μόλις “έσπασε το φράγμα” των 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Η τεχνολογική εξέλιξη των γραμμών παραγωγής, έχει περιορίσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Το προσωπικό του εργοστασίου της Nissan στο Σάντερλαντ, γιόρτασε πρόσφατα τη συμπλήρωση των 11 εκατομμυρίων οχημάτων που παρήχθησαν εκεί, από το 1986 που ξεκίνησε η λειτουργία του.

Nissan Sunderland Factory
Nissan Sunderland Factory MATT WALKER/NISSAN

Αυτή η επίδοση σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, ένα νέο αυτοκίνητο βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάθε δύο λεπτά της ώρας, κάθε μέρα, για 37 χρόνια. Το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκαν τα 11 εκατομμύρια της παραγωγής, ήταν ένα Qashqai e-POWER σε απόχρωση Blade Silver το οποίο προορίζεται για τη Γαλλική αγορά.

Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του Σάντερλαντ το 1986, ήταν ένα λευκό Nissan Bluebird, για το οποίο απαιτήθηκαν περίπου 22 ώρες συνολικά για την κατασκευή του. Σήμερα, η κατασκευή του κορυφαίου Qashqai e-POWER, διαρκεί σύμφωνα με τη Nissan, περίπου 8,5 ώρες. Η παραγωγή των 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, αποτελείται από εννέα διαφορετικά μοντέλα, με 22 παραλλαγές.

All-new Nissan Qashqai
All-new Nissan Qashqai NISSAN

Το εργοστάσιο του Σάντερλαντ, είναι το μεγαλύτερο σε όγκο παραγωγής εργοστάσιο αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και απασχολεί εργατικό δυναμικό περίπου 6.000 ατόμων. Η Nissan υποστηρίζει επίσης άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού, με περίπου πέντε εκατομμύρια ανταλλακτικά να φτάνουν καθημερινά στο εργοστάσιο.

TAGS NISSAN NISSAN QASHQAI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ