ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Fiat, ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπος και ο Μπόνο

FIAT
FIAT

Στο ιστορικό εργοστάσιο του Lingotto στο Τορίνο, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ιταλικού ομίλου.

Θυμάμαι, πριν μερικά χρόνια, κορυφαίο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας, μου είπε ότι "πρέπει να επιστρέφουμε προσφορά στον άνθρωπο, διότι αυτός μας δίνει τα χρήματά του αγοράζοντας αυτοκίνητο". Κι αυτή η προσφορά, μπορεί να είναι είτε να του δώσεις ένα καλύτερο προϊόν, τεχνολογικά προηγμένο και πιο ασφαλές, είτε να του επιστρέψεις κοινωνική προσφορά, όπως γίνεται με το μέρισμα στους μετόχους της εταιρείας.

Στις μέρες μας, και με τόσα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, η προσφορά στον συνάνθρωπο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη.

Η συνεργασία των FIAT, Jeep, RAM και (RED), του φιλανθρωπικού οργανισμού του οποίου συνιδρυτής είναι ο διάσημος Ιρλανδός μουσικός και ακτιβιστής Μπόνο, έρχεται να προσθέσει υπεραξία αντιμετωπίζοντας τόσο την πανδημία του κορονοϊού, όσο και το AIDS, προσφέροντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

FIAT
FIAT

Αυτό θα συμβεί και με τη συμμετοχή των πελατών των μαρκών, καθώς λανσάρονται οι ειδικές εκδόσεις (RED), 500 και Compass και από την αγορά τους μέρος των χρημάτων θα μπει στον κουμπαρά για τα 4 εκατ. δολάρια.

Η νέα οικογένεια μοντέλων (500)RED, έχει σε πρώτο ρόλο το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500. Η ειδική αυτή έκδοση έχει κόκκινο κάθισμα οδηγού και μαύρα τα υπόλοιπα. Παράλληλα, όλα τα μοντέλα της οικογένειας (500)RED, το υβριδικό (500)RED, το (500X)RED και το (500L)RED, εφοδιάζονται με μια σειρά καινοτόμων στοιχείων, όπως το ειδικό φίλτρο καμπίνας που εξουδετερώνει του ιούς και τα βακτήρια σε ποσοστό άνω του 99,9%, αλλά και ειδικές επενδύσει από το οικολογικό ύφασμα Seaqual, οι οποίες όπως και τα το τιμόνι και η επένδυση του χώρου αποσκευών έχουν ειδική αντιβακτηριακή επεξεργασία. Με κάθε αγορά θα δίνεται και μια προσωποποιημένη επιστολή σε κάθε αγοραστή μοντέλου της σειράς, υπογεγραμμένη από τους Φρανσουά και Μπόνο, πιστοποιώντας το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα της αγοράς τους.

Επίσης, λανσάρεται και ένα συμπληρωματικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό πτυσσόμενοσκούτερ (500 Iride)RED, και θα πωλείται τόσο παράλληλα με την αγορά ενός Fiat (500)RED, όσο και ως αξεσουάρ. Με συνολικό βάρος μόλις 15 κιλά, αυτονομία 30χλμ. και χρόνο φόρτισης μόλις 4,5 ωρών.

Σημειώνεται ότι η (RED), από το 2006 έχει βοηθήσει, περισσότερα από 220 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και η συμβολή των Fiat, Jeep και RAM θα ενισχύσει προγράμματα που σώζουν ζωές.

Πέραν αυτή της ανακοίνωσης, εγκαινιάστηκε και το μουσείοCasa 500, όπως και ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπος στην Ευρώπη, La Pista 500, παρουσία του Τζον Ελκαν, προέδρου της Stellantis, Τζινέβρα Ελκαν, προέδρου της PinacotecaAgnelli, Ολιβιέ Φρανσουά, CEO της FIAT και CMO της Stellantis και του Μπόνο.

FIAT
FIAT

Ως προς το Casa 500, στα 700τ.μ. ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα για την πόλη του Τορίνου και το αυτοκίνητο, και περιγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο πως το παρελθόν μπορεί να εμπνεύσει το μέλλον. Μάλιστα, στον 4ο όροφο της PinacotecaAgnelli και με θέα στην πίστα του Lingotto, η Casa 500 τιμά το περιβάλλον, όντας κατασκευασμένη από οικολογικά υλικά, χρησιμοποιώντας και έξυπνες λύσεις που προστατεύουν τον πλανήτη, όπως οι επιφάνειες που καθαρίζουν τον αέρα από τους ρύπους και τα έπιπλα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους πλαστικά απορρίμματα που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα.

Τώρα, για τον La Pista 500, με περισσότερα από 40.000 φυτά (300 είδη), η θρυλική οροφή των 7 στρεμμάτων του εργοστασίου του Lingotto, μετατράπηκε στον μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης. Εκεί που κάποτε ήταν πίστα δοκιμών και έχω οδηγήσει εκεί παλιότερα, εφαρμόζονται καινοτόμες ιδέες στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας. Το έργο απλώνεται στην κυκλική διαδρομή των 1,2χλμ., η οποία βρίσκεται 28 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Καταλήγοντας, η FIAT αυτή τη στιγμή αποτελεί την πρώτη σε πωλήσεις μάρκα του ομίλου Stellantis, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ