ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Bridgestone αρχίζει την τοποθέτηση 3.500 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Η Bridgestone αρχίζει την τοποθέτηση 3.500 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων
BIDGESTONE / EVBOX

Εντός της επόμενης πενταετίας θα έχει ολοκληρώσει η Bridgestone την ανά την Ευρώπη εγκατάσταση 3.500 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με τον όμιλο EVBox.

Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει εταιρεία που σχετίζεται με τον τομέα της αυτοκίνησης και δεν θα παρέχει λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Κι αυτό επειδή η ηλεκτροκίνηση εξαπλώνεται ραγδαία.

Πλέον και η Bridgestone, κορυφαία εταιρεία ελαστικών και όχι μόνο, σε συνεργασία με την EVBox που διαθέτει λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη έως 3.500 σταθμούς φόρτισης στο δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone, το οποίο περιλαμβάνει δίκτυα όπως το Speedy και το First Stop.

Το πενταετές πλάνο είναι μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, ενόσω φιλοδοξεί στη δική της ουδετερότητα προς τον άνθρακα έως το 2050.

Η τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης θα αρχίσει από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Πολωνία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο δίκτυο φόρτισης της Bridgestone θα αποτελείται από φορτιστές συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος (ταχυφορτιστές) και θα είναι προσβάσιμο τόσο σε ιδιώτες όσο και σε στόλους οχημάτων.

Πλέον, με τη συνεργασία Bridgestone και EVBox, οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν πρόσβαση σε ένα δημόσιο δίκτυο με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης - από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης - χάρη σε μια ειδική κάρτα ή μια εφαρμογή για κινητά μέσα από το λογισμικό διαχείρισης φόρτισης της EVBox.

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας θα δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, να μπορούν να αγοράσουν ταχυφορτιστή για εγκατάσταση στο σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ