FORMULA 1

Φερστάπεν: "Όλη τη σεζόν θα έχουμε τέτοιες μάχες με τον Χάμιλτον"

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull πανηγυρίζει τη νίκη του στο GP της Γαλλίας στο "Πολ Ρικάρ", Καστελέ | Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull πανηγυρίζει τη νίκη του στο GP της Γαλλίας στο "Πολ Ρικάρ", Καστελέ | Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 © 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Ο θριαμβευτής του GP Γαλλίας, Μαξ Φερστάπεν, εξήγησε τι συνέβη στο τέλος και κατάφερε να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον, φτάνοντας στη νίκη.

Ο Μαξ Φερστάπεν εξήγησε το ρίσκο του ίδιου και της RBR να κάνει το δεύτερο πιτ-στοπ που του χάρισε τη νίκη στο GP Γαλλίας, ενώ προέβλεψε ότι πλέον οι νίκες στα GP του 2021 θα κρίνονται με τέτοιου είδους σκληρές μάχες με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ολλανδός ανέκτησε μετά το πιτ-στοπ του Χάμιλτον στον 18ο γύρο την πρωτοπορία του αγώνα, που είχε χάσει με ένα οδηγικό λάθος στην πρώτη στροφή. Παρότι, όμως, ηγούνταν στον αγώνα του Πολ Ρικάρ, η απειλή των δύο Mercedes που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής πίσω του οδήγησε τον ίδιο και την ομάδα στην απόφαση να ρισκάρουν με δεύτερο πιτ-στοπ, ώστε με πιο φρέσκα ελαστικά να φτάσει και να περάσει τους Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας.

Ο Φερστάπεν τα κατάφερε και πήρε τη νίκη δύο γύρους πριν την καρό σημαία, και στο τέλος εξήγησε τους λόγους του ρίσκου της RBR: "Μετά το πρώτο πιτ-στοπ ήταν εμφανές ότι, με τα σκληρά ελαστικά, [οι Χάμιλτον και Μπότας] με πίεζαν αρκετά ακολουθώντας πίσω μου. Αλλά όταν κάναμε την επιλογή του δεύτερου πιτ-στοπ, στο τέλος αυτή απέδωσε".

"Χρειάστηκε να δουλέψουμε σκληρά για αυτό, φυσικά, αλλά η επιβράβευση ήταν μεγάλη. Ήταν δύσκολο να τον φτάσω ξανά [τον Χάμιλτον] διότι υπήρχαν πολλοί αργότεροι συνδυασμοί, αλλά ευτυχώς τα έκαναν όλα καλά και ήμασταν έτσι σε θέση να έχουμε μια καλή μάχη στο τέλος", συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

Στην πρώτη στροφή, εξήγησε: "Απλώς έχασα την ουρά του αυτοκινήτου, προσπάθησα να κάνω τη διόρθωση, αλλά η ουρά συνέχιζε να γλιστράει. Ο αγώνας έγινε πιο ευχάριστος προς το τέλος, αλλά στην αρχή ήταν υπερβολικά δύσκολος με τους ανέμους – σε έναν γύρο η ισορροπία ήταν εντάξει αλλά στον επόμενο γλιστρούσες παντού, οπότε ήταν αληθινά δύσκολο να κρατάς το αυτοκίνητο σταθερό".

Ο Φερστάπεν κατέληξε λέγοντας πως "όπως είδατε, σε όλο τον αγώνα μαχόμασταν [με τον Χάμιλτον], και νομίζω ότι θα έχουμε τέτοιες μάχες για όλη την υπόλοιπη σεζόν". Οι δύο από τις επόμενες αυτές μάχες έρχονται τα προσεχή διαδοχικά Σαββατοκύριακα, και θα διεξαχθούν στην πίστα της Red Bull, στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΓΑΛΛΙΑΣ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ