ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το Nissan Townstar, φεύγει το NV200

Έρχεται το Nissan Townstar, φεύγει το NV200

Προϊόν της κοινοπραξίας του ομίλου Renault, με την Mercedes, το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο της Nissan.

Στην εποχή των συνεργασιών και της οικονομίας κλίμακας, τα ελάχιστα είναι τα μοντέλα που δεν έχουν "συγγενικά πρόσωπα". Και για την ακρίβεια αδερφάκια και μάλιστα τρίδυμα.

Ένα απτό παράδειγμα αποτελεί το ολοκαίνουργιο Townstar της Nissan, το οποίο είναι προϊόν της συνεργασίας του ομίλου Renault, στoν οποίo εντάσσεται η Nissan, και της Mercedes. Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθούν τρία ίδια μοντέλα (Renault Kangoo, Mercedes Citan), με σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις το καθένα από αυτά.

Το ολοκαίνουργιο Townstar, πρόκειται να αντικαταστήσει το NV200 και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, είναι ότι πρώτον: θα λανσαριστεί τόσο σε βενζινοκίνητη έκδοση, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική, και καθώς προορίζεται ειδικά για αστικές μεταφορές, πρόκειται να ρυπαίνει ελάχιστα ή και καθόλου, στην περίπτωση του ηλεκτρικού. Και δεύτερον: θα είναι διαθέσιμο αφενός στην επαγγελματική του εκδοχή (van) και αφετέρου στην επιβατική του (combi).

Ως προς την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 lt, προδιαγραφών ρύπων Euro 6d-Full, αποδίδει 130 ίππους με 240 Nm ροπής.

Η δε ηλεκτρική έκδοση, εξοπλίζεται με μπαταρία 44kWh, που χαρίζει αυτονομία κίνησης έως 285 χλμ. και με ροπή 245 Nm, είναι αρκετά σβέλτο στην επιτάχυνση.

Έρχεται το Nissan Townstar, φεύγει το NV200

Παράλληλα, η Nissan προικίζει το νέο Townstar με μια πλήρη σουίτα τεχνολογιών, άνω των 20 σε αριθμό, μεταξύ των οποίων το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, η Hands-Free Στάθμευση και το Έξυπνο Cruise Control. Διαθέτει και Around View Monitor (AVM), με επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, αλλά και το δοκιμασμένο, από όλα τα νέα μοντέλα της Nissan, το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT, που αποδεικνύεται εξαιρετικά λειτουργικό στον αυτοκινητόδρομο, καθώς ναι μεν διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, συνεχώς, αλλά και το διατηρεί στη λωρίδα του, ακόμα και σε στροφή.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα έκτακτης ανάγκης E-Call, όπως και η πλήρης συνδεσιμότητα με Apple CarPlay/Android Auto και η ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου.

Τόσο η έκδοση van όσο και η combi, θα φέρουν οθόνης αφής 8 ιντσών, στο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας καθώς και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα έχει και στάνταρ προβολείς LED.

Έρχεται το Nissan Townstar, φεύγει το NV200

Η combi εκτός από τις πέντε θέσεις και τους άνετους χώρους, έχει έως και 775 λίτρα όγκου αποθήκευσης, σε διάφορα σημεία, με την van να διαθέτει δύο μεγάλες συρόμενες πόρτες και χώρο φόρτωσης έως 3,9 κυβικά μέτρα, με περιστρεφόμενο διάφραγμα, και δυνατότητα να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες (έως 800 κιλά φορτίου), με ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών.

Η Nissan θα συνοδεύει το νέο Townstar, με 5 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χιλιόμετρα και 8 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χλμ., για την μπαταρία της ηλεκτρικής έκδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ