ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιακές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ήδη περιλαμβάνει σήμερα 3.399 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αποδίδει αποτελέσματα. Λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι του 2020 και ενώ πέρυσι ταξινομήθηκαν 1.133 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μέσα σε πέντε μήνες και τις πρώτες δύο ημέρες του Ιουνίου, ταξινομήθηκαν 1.150.

Συγκεκριμένα, 875 επιβατικά αυτοκίνητα, 202 δίκυκλα, 31 τρίκυκλα επιβατικά, 11 τρίκυκλα φορτηγά και 31 φορτηγά. Ταυτόχρονα, το Μητρώο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περιλαμβάνει σήμερα 3.399 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη "ο συνολικός αριθμός μπορεί να μην είναι ακόμη μεγάλος, όμως η δυναμική της ηλεκτροκίνησης είναι τόσο ισχυρή, που αναμένουμε φέτος διπλασιασμό του αριθμού των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σχέση με πέρυσι. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο πεδίο που μας αφορά άμεσα, την υποστήριξη της χρήσης του οχήματος, σε όλο τον κύκλο ζωής του, από τον ιδιώτη ή τον επαγγελματία. Σε αυτό εντάσσεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ηλεκτροκίνησης και η προώθηση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ