ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό κι αν είναι Navara

Nissan volunteers its toughest pickup to help tackle plastic pollution on Europes most remote beaches
Nissan volunteers its toughest pickup to help tackle plastic pollution on Europes most remote beaches OLGUN KORDAL

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η Nissan θέλησε να επικοινωνήσει το λανσάρισμα του Navara OFF-ROADER AT32 Navara με μια ταινία, όπου το ειδικό μοντέλο προάγει τον εθελοντισμό μια κοινότητας ανθρώπων που αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την ρύπανση με πλαστικά σε μια παραλία.

Το Navara OFF-ROADER AT32 έχει σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, μια ισλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων 4WD για αποστολές στα πιο δύσβατα εδάφη του κόσμου. Το AT αντιπροσωπεύει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπεύει τη διάμετρο (σε ίντσες) των εκτός δρόμου ελαστικών του οχήματος.

Οπτικά, η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η ανάρτηση του Navara, η οποία αυξήθηκε για να βελτιστοποιήσει την απόδοση προσφέροντας πρόσθετη απόσταση από το έδαφος που φθάνει τώρα τα 24,3 εκ., σε σύγκριση με τα 22,3 εκ. του στάνταρ Navara. Η μέγιστη γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί σε 35° (από 30,4°), ενώ η γωνία διαφυγής είναι στις 24° (από 22,2°).

Άλλες εμφανείς βελτιώσεις περιλαμβάνουν τους μεγάλους θόλους των τροχών, σχεδιασμένοι για να ενισχύσουν τη νέα ψηλότερη θέση του οχήματος, αλλά και για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία του αμαξώματος κατά την ακραία οδήγηση εκτός δρόμου. Κρυμμένες από κοινή θέα, βρίσκονται οι ποδιές κάτω από το αυτοκίνητο που προστατεύουν τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης, καθώς και τη δεξαμενή του καυσίμου.

The Nissan Navara OFF-ROADER AT32, the most capable Navara ever
The Nissan Navara OFF-ROADER AT32, the most capable Navara ever THE NISSAN NAVARA OFF-ROADER AT32, THE MOST CAPABLE NAVARA EVER

Οι ζάντες των 17 ιντσών έχουν σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, ενώ τα ελαστικά των 32 ιντσών έχουν επιλεγεί ειδικά για να βελτιώσουν την πρόσφυση εκτός δρόμου, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις και στο δρόμο. Η τόσο μεγάλη διάμετρος των ελαστικών επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον πρόσφυση, όπως για παράδειγμα σε μαλακή άμμο ή χιόνι.

Με 2 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και με τα μεγαλύτερα ελαστικά, το συνολικό ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 4 εκ.

Διατίθεται επίσης και εξάτμιση τύπου snorkel καθώς και κλείδωμα του εμπρός διαφορικού. Η εξάτμιση τύπου snorkel είναι τοποθετημένη στην κολόνα Α του οχήματος, επιτρέποντας στο όχημα να βυθιστεί σε βάθος 80 εκ., 20 εκ. περισσότερο σε σχέση με το στάνταρ Navara. Παράλληλα βελτιώνει την εισαγωγή του αέρα και προστατεύει τον κινητήρα από σκόνη και νερό. Το κλείδωμα του εμπρός διαφορικού, λειτουργεί παράλληλα με το κλείδωμα του πίσω διαφορικού του Navara, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε τύπο επιφάνειας.

Nissan volunteers its toughest pickup to help tackle plastic pollution on Europes most remote beaches
Nissan volunteers its toughest pickup to help tackle plastic pollution on Europes most remote beaches OLGUN KORDAL

Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται το Hill Start Assist, το Hill Descent Control, το Intelligent Emergency Braking, καθώς και το Intelligent Around View.

Όπως συμβαίνει με κάθε ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Nissan, το Navara OFF-ROADER AT32 συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση ή εγγύηση 160.000 χλμ., με επιπλέον εγγύηση πέντε ετών της Arctic Trucks για τα νέα εξαρτήματα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ