ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ασιατικό άλογο, το πρώτο ηλεκτρικό Porsche

Ασιατικό άλογο, το πρώτο ηλεκτρικό Porsche

Την επέτειο των 70 χρόνων της επέλεξε η Porsche για να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό, σπορ αυτοκίνητο.

Το πρωτότυπο "Mission E", του οποίου το όνομα χρησιμοποιείται σήμερα για να περιγράψει το πλήρες project ηλεκτροκίνησης που έχει ολοκληρώσει η Porsche, πλέον θα ονομαστεί Taycan και η μαζική του παραγωγή θα ξεκινήσει το 2019.

Κι αν κάποιοι είναι περίεργοι για το όνομα, προέρχεται από μια ασιατική λέξη που σημαίνει "ζωηρό, νέο άλογο", που αναμένεται να... καλπάζει με δύο μόνιμα συγχρονισμένους κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους. Μάλιστα, θα επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε αρκετά λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Αυτές οι επιδόσεις είναι συγκλονιστικές, ενώ η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Στα ονόματα η Porsche έχει μια ευαισθησία και όλα συνδέονται άμεσα με το εκάστοτε αυτοκίνητο και τα χαρακτηριστικά του. Το όνομα Boxster περιγράφει τον συνδυασμό του κινητήρα μπόξερ και του σχεδιασμού roadster. Η Cayenne υποδηλώνει ορμητικότητα, η Cayman είναι αιχμηρή και ευέλικτη, ενώ η Panamera προσφέρει περισσότερα από ένα συνηθισμένο Gran Turismo, γεγονός που της επέτρεψε να κερδίσει τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων Carrera Panamericana. Το όνομα Macan προέρχεται από την αντίστοιχη ινδονησιακή λέξη που σημαίνει τίγρης, υποδηλώνοντας έννοιες όπως η σβελτάδα, η ισχύς, η γοητεία και ο δυναμισμός.

Ασιατικό άλογο, το πρώτο ηλεκτρικό Porsche

Όσον αφορά στις επενδύσεις, η Porsche σκοπεύει να ξοδέψει πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2022, ποσό διπλάσιο από αυτό που επρόκειτο να δαπανήσει αρχικά. Από τα πρόσθετα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 500 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη διαφόρων μοντέλων και εκδόσεων της Taycan, περίπου ένα δισεκατομμύριο για τη χρήση ηλεκτροκίνησης και υβριδικής κίνησης στην υπάρχουσα γκάμα μοντέλων, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια για την επέκταση εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για νέες τεχνολογίες, υποδομές φόρτισης και λύσεις έξυπνης κινητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της Taycan δημιουργεί περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας μόνο στο Zuffenhausen.

Η Porsche γιορτάζει την επέτειό της με διάφορες δραστηριότητες όλο το 2018: Το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου, η εταιρεία θα υποδεχθεί εργαζομένους, κατοίκους της περιοχής και ενδιαφερόμενους πελάτες σε έναν εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Στουτγάρδης και γύρω από αυτές. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για επισκέπτες κάθε ηλικίας, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, μουσική, καντίνες, ζωντανή κάλυψη του αγώνα 24 Ωρών του Le Mans...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ