ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αρωμα… βενζίνης από τη Ford

Η νέα Ford Mustang-Mach-E-GT
Η νέα Ford Mustang-Mach-E-GT FORD

Με την είσοδο των ηλεκτρικών, η μυρωδιά από το καύσιμο θα αποτελεί ανάμνηση αλλά η Ford με την παρουσίαση της νέα, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E GT θέλει να τα καταφέρει και με τη μυρωδιά της βενζίνης.

Μέχρι ενός σημείου, οι μηχανικοί έχουν καταφέρει να κάνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα, να μοιάζουν με τα συμβατικά. Έχουν πετύχει επιδόσεις εφάμιλλες ή και καλύτερες των βενζινοκίνητων ή των πετρελαιοκίνητων, ενώ έχουν κάνει προσπάθεια, με τεχνητό ήχο, όχι σε όλα τα ηλεκτρικά, αλλά στις πιο σπορ εκδόσεις, να προσομοιάσουν στον ήχο που εκπέμπει ένα συμβατικό μοτέρ.

Όμως, και πάλι, κάτι λείπει και θα λείπει από τους λάτρεις των συμβατικών μοντέλων. Η μυρωδιά από το καύσιμο και δη τη βενζίνη.

Η Ford, με την παρουσίαση της νέα, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E GT, μπορεί να τα καταφέρνει με τον ήχο, αλλά θέλει να τα καταφέρει εξίσου καλά με τη μυρωδιά βενζίνης, καθώς σύμφωνα με έρευνά της, σχεδόν το 70% παραδέχτηκε ότι θα του λείψει αυτή τη μυρωδιά μέχρις ενός σημείου. Η μυρωδιά της βενζίνης αναδείχτηκε επίσης πιο δημοφιλής από αυτή του κρασιού και του τυριού, ενώ κατατάσσεται σχεδόν στην ίδια θέση με αυτή των καινούργιων βιβλίων.

Η νέα Ford Mustang-Mach-E-GT
Η νέα Ford Mustang-Mach-E-GT FORD


Έτσι, λοιπόν, σε συνεργασία με την ομάδα αρωματοποιών της διάσημης εταιρείας συμβούλων αρωμάτων Olfiction, δημιουργήθηκε το άρωμα Mach-Eau με συστατικά που το καθένα προσθέτει ένα συγκεκριμένο στοιχείο στην ιστορία του αρώματος. Η δημιουργός αρωμάτων Pia Long και συνεργάτης της British Society of Perfumers, που δημιουργεί αρώματα για μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες στο χώρο της αρωματοποιίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη «σύλληψη» του αρώματος Mach-Eau.

Αφετηρία για την Pia Long αποτέλεσε η μελέτη των χημικών ουσιών που αναδύονται από τα εσωτερικά των αυτοκινήτων, τους κινητήρες και τη βενζίνη. Μεταξύ αυτών ήταν η βενζαλδεϋδη, μία μυρωδιά που θυμίζει πικραμύγδαλο και χαρακτηρίζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων, καθώς και η παρακρεσόλη, η οποία είναι βασικό συστατικό της οσμής των ελαστικών. Οι τελευταίες αναμίχθηκαν με συστατικά, όπως μπλε τζίντζερ, λεβάντα, γεράνι και σανδαλόξυλο, που πρόσθεσαν με τη σειρά τους «νότες» από μέταλλο, καπνό, και καουτσούκ. Επίσης, στο μίγμα προστέθηκε και ένα «ζωώδες» στοιχείο, που παραπέμπει σε άλογο, υπογραμμίζοντας την κληρονομιά της Mustang.

Το άρωμα που ετοιμάζει η Ford
Το άρωμα που ετοιμάζει η Ford FORD

Το άρωμα αποκαλύφθηκε προ ημερών στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, μία ετήσια εκδήλωση που προσελκύει petrolheads από όλο τον κόσμο.

Το άρωμα, το οποίο δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ford να διαλύσει τους μύθους γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να πείσει τους φίλους των παραδοσιακών αυτοκινήτων για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ford Mustang Mach-E GT, η οποία διατίθεται για παραγγελία online, με ισχύ 487 PS και ροπή 860 Nm, χαρίζει επιτάχυνση 3,7 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, κάνοντας πολλούς να ξεχάσουν εντελώς τα συμβατικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ