ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 2.690 ευρώ το ηλεκτρικό Piaggio 1 στην Ελλάδα

Από 2.690 ευρώ το ηλεκτρικό Piaggio 1 στην Ελλάδα

Το το ηλεκτρικό Piaggio 1 θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με δύο ξεχωριστές αποσπώμενες μπαταρίες και διαφορετική αυτονομία.

Οι λάτρεις των σκούτερ, αλλά και της ηλεκτροκίνησης, έχουν μια ακόμα επιλογή που συνδυάζει και τα δύο. Προ καιρού, είχα γράψει για το ηλεκτρικό σκούτερ της Piaggio και τώρα η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα, με τα πρώτα οχήματα να έρχονται σύντομα στις αντιπροσωπείες.

Το ηλεκτρικό σκούτερ της Piaggio, θα έρθει σε τρεις εκδόσεις 1, 1+ και 1 Active, με σύγχρονο στυλ, το οποίο, άλλωστε, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας.

Προσφέρει ευελιξία, μικρό βάρος, είναι εύκολο στην οδήγηση για όλες τις ηλικίες, φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD 5,5 ιντσών, φωτισμό full LED και σύστημα εκκίνησης keyless, ενώ διαθέτει μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, που χωρά ένα κράνος full-jet.

Εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό, έχει την ιδιαιτερότητα των διαφορετικών εκδόσεων, με διαφορετική τελική ταχύτητα και δύο τύπους μπαταρίας που τοποθετούνται κάτω από τη σέλα και αφαιρούνται για φόρτιση στο σπίτι ή το γραφείο, με ανάλογη αυτονομία η κάθε μία.

Συγκεκριμένα, η έκδοση Piaggio 1, με ισχύ 1,2 kW, έχει τελική ταχύτητα είτε 25 χλμ./ώρα, ώστε να μπορεί να οδηγεί σε νέους ηλικίας 15 ετών, που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, είτε 45 χλμ./ώρα τελική. Και στις δύο περιπτώσεις, η αυτονομία της μπαταρίας χωρητικότητας 1,4 kWh (βάρος 10 κιλά), φθάνει έως τα 55 χλμ., στη λειτουργία ECO και έως τα 48 χλμ. στη λειτουργία SPORT. Η τιμή της ανέρχεται στα 2.690 ευρώ.

Η έκδοση Piaggio 1+, επίσης με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αλλά με μεγαλύτερη μπαταρία 2,3 kWh (βάρος 15 κιλά), έχει αυτονομία έως και 100 χλμ., στο ECO πρόγραμμα και έως 68 χλμ. στο πρόγραμμα SPORT, με τιμή 3.090 ευρώ, ενώ η έκδοση Piaggio 1 Active, με ισχύ 2 kW, αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 60 χλμ./ώρα, αλλά με μικρότερη αυτονομία, έως και 85 χλμ., σε λειτουργία ECO και έως 66 χλμ. σε λειτουργία SPORT, με τιμή 3.290 ευρώ.

Ολες οι εκδόσεις συνδυάζουν σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας(KERS), ενώγια τη φόρτιση της μπαταρίας, παρέχεται φορτιστής μαζί με το όχημα. Για μια πλήρη φόρτιση, απαιτούνται 6 ώρες (με τάση 220 V), διατηρώντας το 70% της χωρητικότητάς της, ακόμα και σε 800 πλήρεις φορτίσεις.

Κι ακόμη, το ηλεκτρικό σκούτερ φέρει και πρόγραμμα Reverse (όπισθεν), που διευκολύνει τους ελιγμούς σε μικρούς χώρους στάθμευσης, κάνοντας πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά τους επιδοτείται κιόλας, για όσους μπουν στην σχετική πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», καθώς υπάρχει μπόνους 20% επί της λιανικής τιμής προ φόρων και δυνατότητα επιπλέον επιδότησης 400 ευρώ, σε περίπτωση απόσυρσης ή και 500 ευρώ, σε περίπτωση ΑμΕΑ/Πολυτέκνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ