AUTO MOTO 2022

"Αντί για Χριστούγεννα στον δρόμο, πώς ήμουν σπίτι μου πριν πεις Santa Claus"

"Αντί για Χριστούγεννα στον δρόμο, πώς ήμουν σπίτι μου πριν πεις Santa Claus"

Μια περιπέτεια με κακή αρχή αλλά αίσιο τέλος ή αλλιώς πώς η Hellas Direct έσωσε τα Χριστούγεννά μας.

Μελομακάρονα. Κουραμπιέδες. Γαλοπούλα. Δώρα κάτω από το δέντρο. Λαμπάκια πάνω στο δέντρο. Μουσική στο φόντο, αγαπημένη ταινία στην τηλεόραση. Οικογένεια. Φίλοι. Γνωστοί και γνωστοί γνωστών και πάει λέγοντας. Κλισέ; Μπορεί. Αλλά, λίγο πολύ, και παρά τις διαφορετικές προτιμήσεις μας, κάπως έτσι θα θέλαμε να περνάμε όλοι τα Χριστούγεννά μας.

Πώς δεν θα θέλαμε σίγουρα να περάσουμε ούτε τα Χριστούγεννα ούτε, ιδανικά, καμία άλλη μέρα; Στον δρόμο! Περιμένοντας την ασφαλιστική, τη φροντίδα ατυχήματος, κάποιον να μας βγάλει από τη μιζέρια ενός μικροτρακαρίσματος, που μας αφήνει μόνο μερικές γρατζουνιές στο αυτοκίνητο αλλά μας χαλάει όλη τη μέρα. Πόσο μάλλον όταν οι υπόλοιποι - μαζί και η ξεροψημένη γαλοπούλα- μας περιμένουν στο σπίτι.

Jingle Bells και μπαμ

Χριστούγεννα, λοιπόν, κι όλα έχουν πάει ύποπτα καλά. Τα μελομακάρονα σιροπιάστηκαν υπέροχα. Οι κουραμπιέδες λιώνουν στο στόμα. Τα λαμπάκια στο δέντρο σκορπίζουν φως και χρώμα σαν να μην υπάρχει αύριο. Η μυρωδιά της γαλοπούλας ξεσηκώνει δύο οικοδομικά τετράγωνα. Εγώ πετάγομαι με το αυτοκίνητο να φέρω κάποιους φίλους στο σπίτι. Διαδρομή ούτε δέκα λεπτών. Κι εκεί ξαφνικά ακούγεται το μπαμ. Δεν ήταν δυνατό. Ήταν κούφιο και ύποπτο κι έπρεπε να το καταλάβουμε πως ήταν το σημάδι επερχόμενου μπελά.

Δεν έφταιγε κι ο άλλος οδηγός- δηλαδή, έφταιγε, μην αρχίσω Χριστουγεννιάτικα- δεν το ήθελε, θέλω να πω. Μια στιγμή απροσεξίας ήταν αρκετή, λίγο έφυγε το τιμόνι, λίγο έπεσε πάνω μας, πίσω και δεξιά. Δηλαδή, λίγο προφυλακτήρας, λίγο φτερό, όλα λίγο. Μόνο γρατζουνιές ευτυχώς.

Βγαίνουμε έξω να δούμε τη ζημιά, λέμε τις συγγνώμες μας και περνάμε στα επόμενα στάδια. Τώρα τι κάνουμε;

"Αντί για Χριστούγεννα στον δρόμο, πώς ήμουν σπίτι μου πριν πεις Santa Claus"


Το πρώτο (και τελευταίο) τηλεφώνημα

Πιάνουμε λοιπόν και οι δύο οδηγοί τα τηλέφωνα να ειδοποιήσουμε τις ασφαλιστικές. Η πρώτη μου σκέψη θα ήταν «καλά, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, ποιον θα βρω;». Αλλά άκου το καλό: η ασφαλιστική μου έχει γραμμή για ζημιές που λειτουργεί καθημερινά 24 ώρες. Οπότε και ανήμερα Χριστούγεννα απάντησαν αμέσως στην κλήση μου. Ανταλλάξαμε τα Χρόνια Πολλά να μην ξεχνιόμαστε, είπα την πινακίδα μου, βρήκαν όλα τα στοιχεία μου και περάσαμε στα υπόλοιπα.

Χριστούγεννα στον δρόμο;

Τώρα θα σκεφτεί κανείς, τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Πότε θα έρθει η Φροντίδα Ατυχήματος, να καταγράψει τι έχει γίνει, να βγάλει φωτογραφίες; Πότε θα ανοίξει ο φάκελος της ζημιάς. Είναι και Χριστούγεννα, αργίες, τρέχα γύρευε. Αλλά η ασφαλιστική μου μου δίνει τη δυνατότητα να μην περιμένω κανέναν, αν δεν θέλω. Αφού μιλάμε για γρατζουνιές και βαθουλώματα, δεν έπαθε κανείς τίποτα. Επίσης, το τι έγινε είναι ξεκάθαρο, το άλλο αυτοκίνητο με χτύπησε από πίσω. Ε, τι να συζητάμε, το πράγμα μιλάει από μόνο του.

Οπότε, κάνω τηλεφωνικά την καταγραφή της ζημιάς, με καθοδηγούν για να βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες με το κινητό μου και τους τις στέλνω ηλεκτρονικά. Που σημαίνει πρώτον πως δεν χρειάζεται να περιμένω άλλο και δεύτερον πως έχουν όλο το υλικό για να ανοίξουν τον φάκελό μου. Δεν θα χρειαστεί να μείνω μέσα στις γιορτές χωρίς αυτοκίνητο. Δεν θα χρειαστεί να περιμένω τη νέα χρονιά για να γίνει η επεξεργασία της ζημιάς μου. Την ώρα που κλείνω το τηλέφωνο, έχει ανοίξει ήδη. Κι εγώ βάζω μπρος και φεύγω.

"Αντί για Χριστούγεννα στον δρόμο, πώς ήμουν σπίτι μου πριν πεις Santa Claus"

Και τώρα;

Τώρα ο πιο δύσπιστος θα πει: Ωραία, ο φάκελος άνοιξε. Πότε θα κλείσει πες μας. Γιατί καλά, η ασφαλιστική σου είναι πολύ γρήγορη, αλλά με το συνεργείο τι θα γίνει; Κι εδώ έρχεται κι άλλο καλό νέο: Η ασφαλιστική μου έχει πάνω από 2.500 συνεργαζόμενα συνεργεία και είναι συνδεδεμένη μαζί τους μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Άρα εγκρίσεις, πραγματογνωμοσύνες και τιμολόγια που κάνουν γύρω γύρω εδώ δεν υπάρχουν. Όλες οι συνεννοήσεις γίνονται εύκολα και γρήγορα, κανένα έγγραφο δεν χρειάζεται να σταλεί με φυσικό τρόπο και καμία περιττή διαδικασία δεν με καθυστερεί. Μέχρι την τελική πληρωμή. Η ζημιά μου μπορεί να κλείσει και σε 48 ώρες.

Happy End στο σπίτι και όχι στον δρόμο

Κι έτσι, οδηγός, παρέα και σημαδεμένο αυτοκίνητο φτάνουμε εγκαίρως σπίτι για το γιορτινό τραπέζι, σαν να μην έγινε τίποτα. Στον άλλο οδηγό, που μάλλον είναι ακόμα στο σημείο και περιμένει, θέλω να πω Χρόνια Πολλά. Αν ξέμεινε μες στις γιορτές χωρίς αυτοκίνητο, κρίμα. Είναι ώρα να κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του: Ασφάλεια αυτοκινήτου στη Hellas Direct.

TAGS AUTO MOTO 2022 ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ