ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αναβαθμισμένο και με προγράμματα οδήγησης το Mazda CX-5 2022

Αναβαθμισμένο και με προγράμματα οδήγησης το Mazda CX-5 2022

Φρεσκαρισμένο σχεδιαστικά, με νέα επίπεδα εξοπλισμού, περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Στις αρχές του 2020 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το φρεσκαρισμένο CX-5. Το μεγάλο SUV της Mazda, που αντιπροσωπεύει περίπου το 35% ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας στον κόσμο και το 21% στην Ευρώπη, εμφανίζεται με σημαντικές αλλαγές, όχι τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά κυρίως στον μηχανολογικό τομέα.

Η ιαπωνική μάρκα, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμούν, μέσω του συστήματος Mi-Drive, πατώντας έναν διακόπτη. Μάλιστα, στις εκδόσεις με τετρακίνηση, i-Activ AWD, υπάρχει και μια επιπλέον λειτουργία, για εκτός δρόμου οδήγηση.

Βασισμένο στη νέα αρχιτεκτονική Skyactiv-Vehicle της Mazda, το CX-5 διαθέτει αναβαθμίσεις στο αμάξωμα, την ανάρτηση και τα καθίσματα, ενώ έχει μειωθεί και ο θόρυβος που προέρχεται κατά την κύλιση.

Αναβαθμισμένο και με προγράμματα οδήγησης το Mazda CX-5 2022

Σχεδιαστικά, έχει νέα, τρισδιάστατη μάσκα και νέα πτέρυγα, νέα φωτιστικά σώματα, και τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού, που αλλάζουν επιμέρους την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στην έκδοση Newground, έχουμε προστατευτικές ποδιές σε ασημί απόχρωση, στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα διακοσμητικά των θυρών, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, πράσινες λεπτομέρειες στη μπροστινή μάσκα και ζάντες αλουμινίου 19" σε μαύρη απόχρωση. Το εσωτερικό συνδυάζει ταπετσαρίες από σουέτ με εμφανείς ραφές και περσίδες των αεραγωγών του κλιματισμού, σε πράσινο lime.

Στην καμπίνα, το μόνο που προστέθηκε είναι το σύστημα ασύρματης / επαγωγικής φόρτισης κινητού τηλεφώνου Qi, στην κεντρική κονσόλα, ενώ το διπλής όψης και δύο τμημάτων, πάτωμα του χώρου αποσκευών, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το κατώφλι του πορτμπαγκάζ, για πιο εύκολη φόρτωση. Τα μοντέλα με επίπεδο εξοπλισμού Newground, διαθέτουν επίσης πάτωμα στο χώρο αποσκευών με αδιάβροχη πλευρά, για φόρτωση βρεγμένων ή λερωμένων αντικειμένων.

Στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας i-Activsense, εντάσσεται το σύστημα υποβοήθησης σε ταξίδι ή μποτιλιάρισμα (Cruise & Traffic Support - CTS), που συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης του οδηγού, βοηθώντας με το γκάζι, το πεντάλ φρένου και το τιμόνι, σε περιπτώσεις υπάρχει μποτιλιάρισμα. Επίσης, οι μπροστινοί προσαρμοζόμενοι προβολείς LED (ALH), έχουν εξελιχθεί παρέχοντας καλύτερο έλεγχο της κατανομής της δέσμης των προβολέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ