ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεώθηκε στα σημεία το Mazda MX-5

Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5
Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5 MAZDA MX-5

Με μαλακή και σκληρή οροφή, δύο κινητήρες βενζίνης και περισσότερο εξοπλισμό.

Το πιο διάσημο roadster, με 1,1 εκατ. πωλήσεις σε τρεις δεκαετίες, παρουσιάζεται ανανεωμένο το 2021, με αλλαγές οι οποίες δεν διακρίνονται με γυμνό μάτι.

Η ιαπωνική μάρκα διατήρησε τις γραμμές του αμαξώματος, όπως και τον εσωτερικό διάκοσμο, ωστόσο χαμήλωσε τις θέσεις, προκειμένου οδηγός και συνοδηγός να κάθονται χαμηλότερα.

Παράλληλα, η Mazda πρόσθεσε ασύρματη διασύνδεση με Apple CarPlay, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το ηχοσύστημα της BOSE με εννέα ηχεία, καθώς και το σύστημα πλοήγησης Mazda SD με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Πλέον, η μαλακή οροφή, η υφασμάτινη soft-top, διαθέτει καλύτερη μόνωση, ενώ προσφέρεται και με σκληρή οροφή τύπου RF (retractable fastback), η οποία ανοίγει και κλείνει σε 13 δευτερόλεπτα, ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 10 χλμ./ώρα.

Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5
Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5 MAZDA MX-5

Τώρα το MX-5, διατίθεται και στην ειδική έκδοση Takumi, με αποκλειστική λευκή δερμάτινη επένδυση, εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, ζάντες BBS 16 και 17 ιντσών και σκούρα κόκκινη οροφή soft-top.

Επιπλέον, προσφέρεται και η επετειακή, περιορισμένη έκδοση των 100ετών, με λευκό χρώμα Snowflake White Pearlescent και μπορντό στις μοκέτες και τις δερμάτινες ταπετσαρίες.

Το Mazda MX-5 του 2021, δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις, ως προς τους κινητήρες, καθώς παραμένουν τα ατμοσφαιρικά μοτέρ: Skyactiv-G 1.5 lt - 132 PS στις 7.000σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 152 Nm στις 4.000σ.α.λ. και Skyactiv-G 2.0 lt - 184 PS στις 7.000σ.α.λ., και μέγιστη ροπή 205 Nm στις 4.000σ.α.λ. Πάντως, ο δίλιτρος κινητήρας εφοδιάζεται με το σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, i-Eloop, και το σύστημα start-stop, Mazda i-stop.

Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5
Ανανεώθηκε στα σημεία, το Mazda MX-5 MAZDA MX-5

Στον τομέα της ασφάλειας υπάρχει ενεργό καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό ανασηκώνεται ελαφρώς ώστε να μειώσει το χτύπημα του πεζού στο κεφάλι, ενώ προσφέρεται η σουίτα συστημάτων υποστήριξης οδηγού i-Activsense, με σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System - LDWS), η υποβοήθηση στάθμευσης (RCTA), που προειδοποιεί τον οδηγό για την πίσω διασταυρούμενη κυκλοφορία όταν εκείνος κινείται με όπισθεν, το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Assistant Plus - BSM) κ. ά.

Με full-LED φωτιστικά, οι τιμές ξεκινούν από τις 26.860 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ