OPINIONS

Τέλος για φέτος, από του χρόνου πάλι

Τέλος για φέτος, από του χρόνου πάλι

Η Βίκυ Αρβανίτη γράφει για τον τραυματισμό της συμπαίκτριάς της, Μαρίας Τσιαρτσιάνη, που θα τους στερήσει τη συμμετοχή στο τουρνουά του Πουκέτ και βάζει τέλος στη φετινή χρονιά.

Γεια σας. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω και επίσημα ότι δεν θα αγωνιστούμε στο τελευταίο τουρνουά της φετινής σεζόν που θα διεξαχθεί στο Πουκέτ 1-6 Νοεμβριου.

Η απόφαση πάρθηκε από όλο το τιμ, ιατρικό και προπονητικό, μιας και η πορεία της αποκατάστασης του προσφάτου τραυματισμού της Μαρίας στο γόνατο δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιατρικού τιμ.

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το Προολυμπιακό τουρνουά της Κοπεγχάγης που διεξήχθη 9-11 Σεπτεμβρίου. Στο συγκεκριμένο τουρνουά βγήκαμε 2ες μαζί με την άλλη Εθνική ομάδα των Ρουμπάνη-Παπαγεωργίου. Αιτία ήταν ο τραυματισμός της Μαρίας στο γόνατο αλλά και την άλλη γάμπα, οπότε και αποσυρθήκαμε μένοντας στη 2η θέση πίσω από την Αυστρία, που αναδείχθηκε νικήτρια του τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν περάσαμε στην τελική φάση του Προολυμπιακού τουρνουά που ήταν και ο στόχος μας σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά θα χρειαστεί να παίξουμε στον ημιτελικό το Μάιο του 2012.

Με το που επιστρέψαμε στην Αθήνα έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε μια μικρή θλάση στη γάμπα και μερική ρήξη έσω πλάγιου στο γόνατο. Από κει και πέρα υπήρξε ένα διάστημα ξεκούρασης με θεραπείες και ό,τι άλλο χρειαζόταν ώστε να μπορέσει και πάλι να ξεκινήσει προπονήσεις η Μαρία σε 3 εβδομάδες περίπου.

Δυστυχώς όμως το διάστημα αυτό πέρασε και ακόμα παραπάνω και η βελτίωση στο γόνατο δεν ήταν η αναμενόμενη. Έτσι μετά από σύσκεψη του ιατρικού και προπονητικού τιμ αποφασίστηκε ότι θα ήταν ριψοκίνδυνο να επισπεύσουμε για ακόμη μια φοράτην αποκατάσταση του τραυματισμού ώστε να προλάβουμε το τουρνουά στο Πουκέτ, οπότε και θα αποσύρουμε τη συμμετοχή μας για να έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε απολύτως υγιείς για την επόμενη σεζόν, που θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση.

Θέλαμε πολύ να συμμετάσχουμε στο Πουκέτ αλλά και το χρειαζόμασταν μιας και έχουμε χάσει αρκετά τουρνουά σε μια τόσο σημαντική σεζόν. Προέχει όμως να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να πάρουμε αποτελέσματα οπότε και σταματάμε εδώ για φέτος.

Βαθμολογικά βρισκόμαστε στη 15η θέση της Ολυμπιακής πρόκρισης και προκρίνονται συνολικά 16 από τα τουρνουά του Παγκοσμίου, οπότε τα πράγματα είναι οριακά. Φυσικά, το ότι παρ' όλα αυτά φέτος καταφέραμε να κάνουμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα και να είμαστε μέσα στην πρόκριση με -6 τουρνουά σε σχέση με τις άλλες ομάδες, είναι πολύ σημαντικό. Το αν θα επηρεαστεί η θέση μας στην κατάταξη μετά από την απουσία μας από το τελευταίο τουρνουά, αυτό εξαρτάται και από την πορεία των αντιπάλων μας.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη σεζόν θα γίνουν περίπου 6-7 τουρνουά που θα ληφθούν υπόψιν για την Ολυμπιακή πρόκριση οπότε η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν ξεκουραζόμαστε και αρχές Νοέμβρη θα ξεκινήσουμε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης στα προβλήματα μικρά και μεγάλα που έχει η καθεμία. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στην ομάδα μας.

Εις το επανιδείν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ