OPINIONS

Προετοιμασία, αλλά και Formula 1

Προετοιμασία, αλλά και Formula 1

Η Βίκυ Αρβανίτη γράφει για την εμπειρία που είχαν μαζί με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη να παρακολουθήσουν από κοντά δοκιμαστικά της Formula 1. Τι αναφέρει για την προετοιμασία τους.

Καλησπέρα σας. Πλέον μπαίνουμε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε πραγματοποιήσει κάποια καμπ προετοιμασίας με πρώτο σταθμό το Βερολίνο στις αρχές Φεβρουαρίου με τις Holtwick-Semmler.

Έπειτα πήγαμε στην Τενερίφη όπου προπονηθήκαμε με τις Ισπανίδες Liliana-Baquerizo, κάνοντας ουσιαστικά τις πρώτες προπονήσεις σε ανοικτό γήπεδο, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος δεν ευνοούν για κάτι τέτοιο.

Σε κάθε καμπ δείχνουμε όλο και πιο έτοιμες και βγάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα για την αγωνιστική μας κατάσταση αυτή την περίοδο.Την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενήσαμε για λίγες ημέρες τις Φιλανδές Nystrom-Nystrom, με τις οποίες κάναμε επίσης κοινές προπονήσεις και τέλος γι' αυτή την εβδομάδα έχουν έρθει οι Γερμανίδες Holtwick-Semmler, οι οποίες θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι και το Σάββατο.

Διανύουμε λοιπόν μια περίοδο έντονης προπόνησης καθώς καθημερινά το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις και γυμναστήριο, οπότε υπάρχει και αρκετή κούραση. Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένες με τη βελτίωση που έχουμε σε αρκετά στοιχεία που έχουμε επιμείνει όλη τη χειμερινή περίοδο.

Μέσα σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα κάναμε ένα διάλειμμα και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη, όπου παρακολουθήσαμε τα δοκιμαστικά της Formula 1 για πρώτη φορά από κοντά. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία καθώς ως αθλήτριες της Red Bull είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά όλη τη διαδικασία που συνηθίζεται και στους επίσημους αγώνες, μπαίνοντας στα pit stop, αλλά και μιλώντας με τους οδηγούς και πρωταθλητές της ομάδας της Red Bull, Marc Webber και Sebastian Vettel (φωτογραφία).

Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις ταχύτητες και είναι κάτι που αξίζει να το δει κανείς έστω μια φορά από κοντά. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις μας αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα άλλο σπορ.

Σε λίγες ημέρες θα αναχωρήσουμε για Λος Άντζελες όπου θα πραγματοποιήσουμε το τελικό στάδιο προετοιμασίας μας πριν την έναρξη του παγκοσμίου σιρκουί στα μέσα Απριλίου στη Βραζιλία.

Τα ξαναλέμε, Βίκυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ