OPINIONS

Με το μυαλό στο Λονδίνο

Με το μυαλό στο Λονδίνο
τσιαρτσιανη αρβανιτη σταβανγκερ

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη και η Βίκυ Αρβανίτη κάνουν απολογισμό της παρουσίας τους στα μεγάλα τουρνουά. Στόχος παραμένει η συγκέντρωση βαθμών για την ολυμπιακή πρόκριση.

Γεια σας, δύο εβδομάδες μετά το Γκραν Σλαμ της Πολωνίας, όπου τερματίσαμε στην 17η θέση, ακολούθησαν ακόμα δύο σημαντικά τουρνουά, στο Κλάγκενφουρτ, το τελευταίο Γκραν Σλαμ της φετινής σεζόν και στο Κρίστιανσαντ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικοί αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δυστυχώς μόλις χθες (σ.σ. Πέμπτη 11/8) αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Και στα δύο αυτά σημαντικά τουρνουά από βαθμολογικής άποψης, παραμείναμε στην 17η θέση, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένες.

Θέλαμε να αποκομίσουμε τουλάχιστον από την ένατη θέση και πάνω, ώστε να προσθέσουμε αρκετούς βαθμούς στο κυνήγι της ολυμπιακής πρόκρισης.

Παρόλο που παίζουμε καλά και έχουμε μπει πλέον σε αγωνιστικό ρυθμό, δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα στα τελευταία τρία τουρνουά, χάνοντας στον κρίσιμο γύρου του μονού αποκλεισμού για την είσοδο στην 9άδα.

Και στις τρεις περιπτώσεις χάσαμε από ευρωπαϊκές ομάδες, δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή κλήρωση τουλάχιστον στα Γκραν Σλαμ, μιας και παίξαμε με Ισπανία και Γερμανία που είναι αυτή τη στιγμή από τις πολύ δυνατές ομάδες στην Ευρώπη.

Σίγουρα όμως θα πρέπει να κάνουμε καλές νίκες για να προχωρήσουμε παραπάνω. Στο Κρίστιανσαντ ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο του μονού αποκλεισμού από την αυστριακή ομάδα Μοντανιόλι-Χάνσελ, μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας και δεν είχαμε χάσει μέχρι τώρα, αλλά δυστυχώς η απόδοση μας δεν ήταν η ανάλογη για να πάρουμε τη νίκη.

Ενώ παίζουμε πολύ καλύτερα σε όλα τα στοιχεία από άλλες χρονιές, έχουμε χάσει φέτος αρκετές ευκαιρίες σε παιχνίδια που είχαμε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος δεν είχαμε τη συγκέντρωση, τη ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα να τελειώσουμε το παιχνίδι ή το κάθε σετ ξεχωριστά.

Μένουν ακόμα δύο παγκόσμια τουρνουά στη Φινλανδία και στην Ολλανδία όπου πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, μιας και τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρέπει να πάρουμε ορισμένες καλές θέσεις, ώστε να βελτιώσουμε τη θέση μας στην ολυμπιακή πρόκριση, μιας και αρκετές ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά μας.

Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να έρθει το αποτέλεσμα που τόσο χρειαζόμαστε. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δίνουμε την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Άλαντ της Φινλανδίας, όπου ξεκινούν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ