OPINIONS

Βελτιωνόμαστε με τον καιρό

Βελτιωνόμαστε με τον καιρό
INTIME SPORTS

Καταρχάς, σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά, μιας και την τελευταία φορά που σας έγραψα το ημερολόγιο έγραφε 2010. Για εμάς, στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα έλεγα ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα η ομάδα παρουσίασε μια κάμψη. Αναμενόμενο από τη μια -χωρίς να μου αρέσουν οι δικαιολογίες- εφόσον δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε όλο αυτό το διάστημα.

Χάσαμε παιχνίδια σε λεπτομέρειες, τόσο στο Champions League, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τη προηγούμενη εβδομάδα, θεωρώ πως ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές μας.

Ωστόσο, και μέσα από τις ήττες, τις άσχημες εμφανίσεις ή γενικότερα τις μέρες που τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε να είναι, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον και επιβάλλεται να αντιμετωπίζουμε τόσο τις καλές όσο και τις κακές εμφανίσεις δημιουργικά.

Η καινούργια διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και ελπίζω με τον καιρό να βελτιώνονται οι συνθήκες στο τμήμα ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει μέρα με τη μέρα να μπει σε ένα ρυθμό που θα την οδηγήσει σε μια επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο.

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου κάναμε τον απολογισμό μας και θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες η προετοιμασία μας βαίνει με καλύτερους ρυθμούς και ελπίζω με τον καιρό να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς.

Η αρχή έγινε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Καλαμαριά όπου ξεκινήσαμε το δεύτερο γύρο με καθαρή νίκη αλλά στη συνέχεια μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να σταθεροποιήσουμε με τον καιρό την απόδοση μας σε ένα υψηλό επίπεδο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος αλλά και στη διοργάνωση του κυπέλλου.

Αυτά όσο αφορά την ομάδα μου, το Παναθηναϊκό. Λίγα λόγια για τις εθνικές ομάδες παίδων και κορασίδων που κατάφεραν να προκριθούν στη τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους συνεργάτες τους. Τέτοιες επιτυχίες πραγματικά τις έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ στις μέρες μας, και ελπίζω να υπάρχει συνέχεια τόσο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και αργότερα στις κατηγορίες εφήβων, ανδρών, νεανίδων, γυναικών.

Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι συνθήκες, η θέληση, το ομαδικό πνεύμα και ο χαρακτήρας τόσο από τη πλευρά των αθλητών και αθλητριών όσο και από όσους τους περιβάλλουν. Είδαμε ομάδες όπως η Ιταλία (παίδες) και η Ρωσία (κορασίδες) -παραδοσιακές δυνάμεις στο βόλεϊ- να μένουν εκτός τελικής φάσης.

Όπως η ζωή, έτσι και ο αθλητισμός κάνει κύκλους, επομένως είναι σημαντικό το πώς διαχειριζόμαστε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, τις καλές και κακές στιγμές, με ό, τι συνεπάγεται ή προϋποθέτει αυτό. Στο παρελθόν είδαμε εθνικές παίδων και εφήβων να κατακτούν μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά να μην έχουν όλοι οι αθλητές την εξέλιξη που περιμέναμε, για διάφορους λόγους.

Είναι θέμα θέλησης αρχικά, κατά τη γνώμη μου και μετά έρχεται ο προγραμματισμός και όλα τα υπόλοιπα. Ελπίζω λοιπόν, να δοθούν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά αλλά και σε ακόμα περισσότερα που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε ανδρικά τμήματα συλλόγων.

Σας χαιρετώ

Αχιλλέας

ΥΓ1: Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια του Λάμπρου Κολοβού. Τα θερμά μου συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.

ΥΓ2: Συγχαρητήρια στους φίλους μου στη Φ.Ε. Ιωαννίνων για την άνοδο στην Α2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ