OPINIONS

Ελπίζουμε στον "από μηχανής θεό"

Ελπίζουμε στον "από μηχανής θεό"
INTIME SPORTS

Γεια σας. Δεν έγραψα αμέσως μετά τους ημιτελικούς παρόλο που ήθελα να πω πολλά, αλλά θεωρώ ότι έπραξα σωστά γιατί τώρα ίσως βλέπω τα πράγματα πιο ήρεμα και πιο ψύχραιμα.

Άλλο ένα πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρωταθλητής καθώς παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και με περισσότερες λύσεις στη φάση των play off.

Εμείς καταβάλαμε από το Σεπτέμβρη μέχρι και τον τελευταίο πόντο του δεύτερου ημιτελικού κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και τελικά αντέξαμε μέχρι την ημιτελική φάση.

Σίγουρα ο τρόπος που χάσαμε τους 3 ημιτελικούς (πρωτάθλημα και κύπελλο) μάς αφήνει πικρία και λύπη αλλά η ομάδα έφτασε εκεί που μπορούσε. Για πολλούς είναι ακατανόητο και περίεργο αυτό που συνέβη -δηλαδή συνεχείς ήττες απο 2-0, 2-3- αλλά στον αθλητισμό για όλα υπάρχει εξήγηση.

Αν σκεφτούμε τι έχει συμβεί στην ομάδα από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα, τις αντιξοότητες που υπήρχαν, τις συνθέσεις με τις οποίες αγωνιστήκαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πολλά άλλα που δεν θέλω να αναφέρω, αλλά δεν είναι και ανάγκη να ξαναγράφονται, θεωρώ πως δεν πρέπει να σκεφτούμε μόνο τον τρόπο που χάσαμε τους τίτλους, αλλά και το τι χειρότερο θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Πιστεύω πως με την προσπάθεια που καταβάλαμε, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, αποφεύχθηκαν καταστάσεις και αποτελέσματα πολύ χειρότερα, που θα μπορούσαν να έχουν αφήσει την ομάδα, στην καλύτερη περίπτωση, εκτός τετράδας.

Στον ελληνικό αθλητισμό, η απαξίωση από τον εκθειασμό και αντίστροφα, απέχουν χιλιοστά ή κλάσματα του δευτερολέπτου. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του. Εγώ είμαι περήφανος για την προσπάθεια που κάναμε δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην ομάδα, αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αύριο του συλλόγου αλλά και ολόκληρου του αθλήματος της πετοσφαίρισης, ενός αθλήματος που φαίνεται να είναι υποθηκευμένο, αλλά είναι ώρα να αφήσουμε τις ευχές, τις προσευχές και τις υποσχέσεις και να κάνουμε έργα αλλιώς ας κάνουμε στην άκρη...

Μεθαύριο ξεκινάμε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό league και για το προολυμπιακό τουρνουά. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα που θα συμμετέχω και σε αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο στη διοργάνωση που ακολουθεί.

Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα λόγω του ότι είναι αρκετά νωρίς και τα προβλήματα που ταλανίζουν πολλούς αθλητές, αλλά και την ομοσπονδία, ίσως να δημιουργήσουν πολλά θέματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ελπίζω να ξεπεραστούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν.

Για την υπόθεση που βασανίζει την ομοσπονδία τελευταία δεν έχω λόγια να εκφραστώ και δεν θέλω ακόμα για να είμαι ειλικρινής, ελπίζοντας σε έναν "από μηχανής θεό" που θα λύσει το πρόβλημα.

Αυτό ίσως να ελπίζουν και όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα αυτό ή μάλλον σχεδόν όλοι. Όταν όμως απουσιάζει ο "από μηχανής θεός" από τις τραγωδίες, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ