OPINIONS

Άκου ανθρωπάκο

Άκου ανθρωπάκο
INTIME SPORTS

Γεια σας. Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος τελείωσε. Ενός πρωταθλήματος που για πολλές ομάδες και κυρίως για τους αθλητές των ήταν μια μαρτυρική περίοδος.

Χαρά στο κουράγιο λοιπόν όσων άντεξαν και προσπάθησαν μέχρι τέλους αλλά και όσων αντέχουν ακόμα γιατί για κάποιες ομάδες το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο κάποιες αγωνιστικές πριν το τέλος οι μισές ομάδες και παραπάνω αγωνίζονταν χωρίς κίνητρα.

Ώρα λοιπόν για όσους τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους να ξεκουραστούν, να ψάξουν για άλλη ομάδα, για άλλο άθλημα, για άλλο χόμπι, για άλλη δουλειά, να ψάξουν γενικά και να ψαχτούν... μέσα σε ένα περιβάλλον βουτηγμένο στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Όπως και να έχει, η ζωή συνεχίζεται προσπαθώντας πάντα για ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επίκουρο καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δ.Π.Θ και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού, κύριο Γαργαλιάνο Δημήτρη, που αποδέχτηκε τη πρόταση του ΠΑ.ΣΑ.Π να παραβρεθεί στη γενική συνέλευση και να έχει μια εποικοδομητική συνάντηση μαζί μας σχετικά με την επιμόρφωση των αθλητών κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι από τα πιο σοβαρά που μας αφορούν και ελπίζω και άλλοι φορείς να επικεντρωθούν στο κομμάτι αυτό και να συμβάλλουν στη θεσμοθέτηση επιμορφωτικών κέντρων και προγραμμάτων για τους αθλητές. Από ό,τι γνωρίζω η Ε.Ο.ΠΕ. έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την ΕΛΛ.Ε.Δ.Α και ελπίζω να συνεχιστεί γιατί είναι απαραίτητη.

Στα δικά μας τώρα, στον Παναθηναϊκό, βρισκόμαστε τρεις μέρες πριν την έναρξη της ημιτελικής φάσης. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα ξεκινάει από την αρχή τώρα και δεν έχει τη παρά μικρή σημασία το τι έχει συμβεί στη κανονική περίοδο και στο κύπελλο. Το παρελθόν έχει διαγραφεί ήδη και έχουμε το μυαλό μας πλέον στην Τετάρτη.

Εξάλλου η ιστορία του βόλεϊ αλλά και όλων των αθλημάτων μας έχει διδάξει ότι όλα αντιστρέφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ελπίζω αυτή τη φορά η παράδοση να συνεχιστεί και να είμαστε εμείς αυτοί που θα σπάσουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Σε περίπτωση νίκης στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ούτε θα δήλωνα ούτε θα πίστευα κάτι διαφορετικό, αφού μετά τη νίκη της Κηφισιάς επί του ΠΑΟΚ δεν θα άλλαζαν και πολλά σχετικά με την ημιτελική φάση.

Μετά την απώλεια του κυπέλλου η διεκδίκηση και κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί μονόδρομο, και θεωρώ πως έχουμε αρκετά ακόμα να δώσουμε στη φάση αυτή εφόσον και αν δεν είναι σοβαρά τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν τη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα δείξουν…

Καλά παιχνίδια λοιπόν σε όσους παρακολουθήσουν τα play off. Και όσοι αναρωτιέστε για τον τίτλο του κειμένου… πράγματι δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφω. Είναι ένα βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ που διάβασα πρόσφατα και συστήνω σε όσους αγαπούν το διάβασμα. Ένα βιβλίο για το σύγχρονο άνθρωπο, που αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αποδεχθεί τις αλήθειες τις ζωής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ