OPINIONS

Οι "εφευρέσεις" του Μουρίνιο!

Οι "εφευρέσεις" του Μουρίνιο!

Ο Νταβίδ Φουστέρ γράφει στο προσωπικό του blog στο Sport24.gr για το ισπανικό clásico, τις ιδιαιτερότητες της συνάντησης, το «αίνιγμα» της στρατηγικής του Μουρίνιο και το μηδενικό ρίσκο της Ρεάλ.

Φίλοι και φίλες του Sport24.gr, γεια σας!

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου. Και νομίζω ότι σήμερα παρουσιάζεται μια πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για το «ζευγάρι» που συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια: το clásico ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα βρεθούν λοιπόν και πάλι αντιμέτωπες οι δυο ισχυρότερες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που στις τάξεις τους συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουμε δει στην ιστορία του αθλήματος και πιθανότατα διαθέτουν τους κορυφαίους προπονητές των τελευταίων χρόνων.

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ CLÁSICO

Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο clásico, αφού το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για τον ένα ή ελπιδοφόρο για τον άλλο. Η Ρεάλ έχει 4 βαθμούς πλεονέκτημα σε σχέση με τη Μπαρτσελόνα, πράγμα που σημαίνει ότι μια νίκη των «μπλαουγκράνα» θα δώσει ζωή στη Λίγκα, αντίθετα, μια νίκη των «μερένγκες» θα «τελειώσει» το πρωτάθλημα. Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που επίσης ευνοεί τη Ρεάλ.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του αποψινού αγώνα, είναι ότι διεξάγεται ανάμεσα στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από οριακές ήττες και αν θέλουν να επαναλάβουν ένα ακόμη clásico, θα πρέπει να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στους επαναληπτικούς.

Οι "εφευρέσεις" του Μουρίνιο!

Ο Νταβίδ Φουστέρ έχει σκοράρει μέσα στο «Καμπ Νόου» με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ και προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Ήταν 3 Ιανουαρίου του 2010 και το «κίτρινο υποβρύχιο» έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Βαρκελώνη. Εδώ ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού έχει χαθεί μέσα στις αγκαλιές των συμπαικτών του, που πανηγυρίζουν το γκολ του (τελικό αποτέλεσμα 1-1).

Όμως τί παιχνίδι μπορεί να δούμε το Σάββατο το βράδυ; Πιστεύω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στρατηγική που θα επιλέξει ο Μουρίνιο. Η Μπαρτσελόνα έχει αποδείξει ότι είναι πιστή στο αγωνιστικό της στιλ, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ αλλάζει το σύστημά της σε κάθε clásico, από τότε που ανέλαβε τον πάγκο της ο Μουρίνιο.

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Τί να προετοιμάζει άραγε ο Πορτογάλος για να μπορέσει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Καμπ Νόου»; Είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου! Νομίζω ότι κανείς, ούτε καν ο ίδιος ο Μουρίνιο, δε γνωρίζει με σιγουριά τη λύση σε αυτό το αίνιγμα.

Δέκα clásicos. Εννέα διαφορετικές ενδεκάδες. Δυο συστήματα παιχνιδιού: τέσσερα ματς με το 4-3-3 και τα υπόλοιπα με το 4-2-3-1. Μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Αυτοί είναι οι αριθμοί που συνοψίζουν τα δέκα ντέρμπι του Ζοζέ Μουρίνιο. Δέκα αγώνες που οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: κάθε clásico και μια «εφεύρεση».

Κατά τη γνώμη μου, μην περιμένει κανείς να δει τους «μερένγκες» να βγαίνουν στην επίθεση. Η Ρεάλ θα μπει στον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας πίσω, αφού γνωρίζει ότι τα δυο από τα τρία αποτελέσματα (νίκη & ισοπαλία) την ευνοούν. Και δεν θα ρισκάρει στο ελάχιστο. Ελπίζω να κάνω λάθος και να μπορέσουμε να δούμε τις δυο κορυφαίες ομάδες του κόσμου να κυνηγούν τη νίκη και να προσφέρουν θέαμα αντάξιο της περίστασης.

Και εσείς; Τι πιστεύετε;

Τους χαιρετισμούς μου

Νταβίδ Φουστέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ