OPINIONS

Σας θέλουμε κοντά μας

Σας θέλουμε κοντά μας
INTIME SPORTS

Αγαπητοί φίλοι, γεια σας και πάλι! Μπορεί να άργησα λίγο να σας ξαναγράψω γιατί το πρόγραμμά μας ήταν πραγματικά βαρύ με τους διπλούς αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά νομίζω πως τώρα θα σας αποζημιώσω.

Φαντάζομαι πως αρκετοί από εσάς θα παρακολουθήσατε τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένας αγώνας μάλλον ακατάλληλος για όσους πάσχουν από καρδιοπάθειες αλλά παρόλα τα προβλήματα και τα λάθη μας, καταφέραμε έστω και με ανατροπή να χαμογελάσουμε στο τέλος.

Παρόλο που μπήκαμε μουδιασμένοι στο τάραφλεξ και δεν πιάσαμε καλή απόδοση κυρίως στα σετ που χάσαμε, καταφέραμε να μαζέψουμε δυνάμεις και να κάνουμε στο τάι μπρέικ την αντεπίθεσή μας.

Νομίζω πως δεν γίνεται καθημερινά αυτό αν και στο βόλεϊ οι ανατροπές παίζουν πάντα. Μαζέψαμε τις δυνάμεις μας κυρίως στο τέλος και παρά το σερί των χαμένων σερβίς (που θα μπορούσε να μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά) και τα λοιπά λάθη, κλέψαμε τη νίκη κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του αντιπάλου μας.

Έχουμε κάθε δίκιο να πανηγυρίζουμε την πρόκρισή μας στον τελικό της Ορεστιάδας την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε για τα αρκετά λάθη και τις απροσεξίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που θέλουν μεγάλη βελτίωση ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα τρωτά σημεία για τα μεγάλα παιχνίδια που από εδώ και πέρα θα κληθεί να δώσει η ομάδα.

Όλα αυτά βέβαια δικαιολογούνται από την απειρία -λόγω του μικρού της ηλικίας τους- κάποιων συμπαικτών μου και παιχνίδι με το παιχνίδι θα αλλάξει αυτό.

Η ατμόσφαιρα χθες στο γήπεδο ήταν ωραία με τις κερκίδες να είναι γεμάτες από μαθητές και παιδιά των ακαδημιών της ομάδας. Άλλωστε, κάτι παρόμοιο είχαμε ζήσει και τα δύο τελευταία χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου.

Καλά όλα αυτά αλλά το ζητούμενο για μας θα ήταν να υπάρχουν και οι φίλαθλοι της ομάδας και του βόλεϊ που θα μας βοηθούσαν ακόμα περισσότερο και θα έδιναν έναν διαφορετικό παλμό. Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια, δεν είμαστε συνηθισμένοι στο να έχουμε πολύ κόσμο μαζί μας, δυστυχώς. Αλλά όπως και να έχει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Δυστυχώς τα έκτροπα του ποδοσφαίρου έχουν αντίκτυπο και στο βόλεϊ και το τίμημα το πληρώνουμε όλοι εμείς που αγαπάμε αγνά το άθλημα. Μακάρι, κάποια στιγμή να νικηθεί ουσιαστικά η βία και να ωριμάσει η κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το γήπεδο γεμάτο από κόσμο που ήρθε να δει και να βοηθήσει την ομάδα χωρίς έκτροπα.

Τη φετινή σεζόν έχουμε νικήσει τον Παναθηναϊκό τρεις φορές σε ισάριθμα παιχνίδια και μόνο τυχαίο δεν είναι. Η ομάδα αυτή είναι ικανή να φτάσει πολύ ψηλά γιατί διαθέτει στη σύνθεσή της σπουδαία ταλέντα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για το ελληνικό βόλεϊ. Έχει μέλλον μπροστά της, με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Όπως έχω πει πολλές φορές, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Η εκστρατεία για τη σωτηρία όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων προχωρά με σταθερά βήματα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται όλη η ολυμπιακή οικογένεια να βοηθήσει όσο μπορεί και όπως μπορεί ο καθένας ώστε εν τέλει να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ως αρχηγός και αθλητής του Ολυμπιακού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη που εμπράκτως στηρίζει τον σύλλογο εδώ και καιρό και για άλλη μια φορά μας προσέφερε το πριμ για τη νίκη μας. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το βόλεϊ και δείχνει πως είναι κοντά μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ωστόσο, οι φίλαθλοι της ομάδας θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά και τα ερασιτεχνικά τμήματα. Καλό θα ήταν να έρθουν κοντά μας και άλλοι επιφανείς Ολυμπιακοί ώστε να βαδίσουμε άνετα για τον Ολυμπιακό του 2020.

Έχουμε πληροφορηθεί για την κίνηση της Θύρας 7 που καλεί τα μέλη της να γεμίσουν το Σάββατο το «Μελίνα Μερκούρη» και να εξαντλήσουν τα εισιτήρια - κουπόνια ώστε να χρήματα να μπουν κατευθείαν στα ταμεία του τμήματος. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και ας ελπίσουμε πως η παρουσία σας στο γήπεδο, θα γίνει μόνιμη.

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα να διεκδικούμε την πρωτιά και να είμαστε στην 3η θέση με 3 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και όπως έχουμε ήδη αποδείξει μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Αυτά τα ολίγα. Συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 54080 για να σώσουμε τον Ερασιτέχνη και προχωράμε δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον.

Εμείς κάνουμε το χρέος μας και περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη υποστήριξη. Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά στο γήπεδο.

Να περνάτε καλά!

Ανδρέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ