OPINIONS

Φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα

Φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα
INTIME SPORTS

Γεια σας φίλοι του Ολυμπιακού και του βόλεϊ. Συγνώμη που άργησα να σας γράψω, αλλά κάτι η ψυχολογική πίεση, κάτι η απεργία τωνδημοσιογράφων, κάτι η κούραση, με εμπόδιζαν από το να συγκεντρωθώ καινα μπορέσω να σας εκφράσω όλα όσα έζησα αυτές τις ημέρες στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Όλη η σειρά των αγώνων, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της κανονικής περιόδου μέχρι και τον τελευταίο αγώνα στη Γλυφάδα, ήταν κάτι το εντελώς μοναδικό και το γιατί νομίζω μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε.

Πέρα από τη διατήρηση του 6-0 στις νίκες της φετινής περιόδου στις μεταξύ μας αναμετρήσεις (που αν υπολογίσουμε και την περσινή σειρά των τελικών, τότε η αναλογία ανέρχεται σε 9-0 συνεχόμενων νικών), αλλά κυρίως γιατί καταφέραμε να γυρίσουμε παιχνίδια όταν χάναμε 2-0 σετκαι να μην βρεθούμε εκτός στόχων.

Πολλοί φίλαθλοί μας, δημοσιογράφοι, ακόμα και συμπαίκτες μας, μας ρώταγαν αν το κάναμε επίτηδες και του δίναμε πλεονέκτημα ώστε να μπορέσουμε μετά να κάνουμε πιο μεγαλειώδη τη νίκη μας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν ήταν εσκεμμένο.

Αν δει κανείς τα βίντεο των αγώνων, θα διαπιστώσει πως στα δύο πρώτα σετ κάναμε μαζεμένα λάθη και σε συνδυασμό με την αμηχανία που πάντα μας επηρεάζει στο ξεκίνημα χάναμε εύκολα 2-0. Όμως μετά, χάρη στις αλχημείες του προπονητή μας και στη στόφατου πρωταθλητή που μας διακατέχει, καταφέρναμε να γυρίζουμε τα παιχνίδια και να παίρνουμε τη νίκη στο 5οσετ.

Η αλήθεια είναι πως του Παναθηναϊκού του έχουμε πάρει φέτος τον αέρα, οπότε όσο τον βλέπαμε και βραχυκύκλωνε στην αντεπίθεσή μας, τόσο καλύτερα πατάγαμε στα πόδια μας και αισθανόμασταν πιο σίγουροι για την τελική μας επικράτηση.Φυσικά βοηθούσε και η ψυχολογία της προϊστορίας!

Το έχω πει, το ξαναλέω και θα το λέω συνέχεια πως αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και οι νεαροί παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κάνουμε σε κάθε παιχνίδι κατάθεση ψυχής και δίνουμε τη μάχη μας. Αντίθετα μετα σχόλιατων αντιπάλων για διαιτησίες και ευκαιρίες να παίξουν βόλεϊ, εμείςαποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα καιάξια βρισκόμαστε στον τελικό.

Από δω και πέρα, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και ο στόχος γίνεται το πρωτάθλημα. Ήδη μετράμε δύο κούπες, το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ελλάδος αλλάμπροστά μας βρίσκεταιο βασικότερος όλων είναι αυτός του πρωταθλήματος που θα διεκδικήσουμε από τον Ηρακλή ώστε να μείνουμε στην κορυφή, όπως μας αρμόζει.

Σίγουρα, το μειονέκτημα έδρας δυσχεραίνει την προσπάθειά μας, ωστόσο δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναντιμετωπίσει. Πέρυσι και πρόπερσι στεφθήκαμε πρωταθλητές σπάζοντας την έδρα του Παναθηναϊκού και τώρα ίσως να ήρθε και η σειρά του Ηρακλή.Μπορεί να είναι το φαβορί λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας των παικτών του,ωστόσο φέτοςτον έχουμε κερδίσει εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια αλλά και στο Κύπελλοκαι μπορούμε να συνεχίσουμε την καλή παράδοση.

Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να διορθώσουμε τα λάθη μας, αυτά που μας κοστίζουν 2 σετ συνήθως στους τελευταίους αγώνες, και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τους τελικούς. Έχουμε μέρες μπροστά μας για να συγκεντρωθούμε στην προσπάθειά μας γιατί η πιο μεγάλη πρόκληση είναι τώρα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε ναφτάσουμε ως εδώχωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας. Το γεμάτο και φλεγόμενο «Μελίνα Μερκούρη» μας έδωσε φτερά στα πόδια και μας βοήθησε στην ανατροπή. Είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα να κερδίζεις με 1.500 φιλάθλους στο πλευρό σου και να πανηγυρίζεις με την ψυχή σου.

Και βέβαια η υποδοχή στου Ρέντη μετά τον θρίαμβο της Γλυφάδας μας ξάφνιασε ευχάριστα και μας χαροποίησε.Έτσι θέλουμε να βλέπουμε συνεχώς τους φιλάθλους μας, πανευτυχείς και κοσμιότατους να μας βοηθούν στην προσπάθειά μας.Ένα άδειο κρύο γήπεδο μας αποκαρδιώνει και ψαλιδίζει την απόλαυση των νικών.Δεν ταιριάζει σε ένα τόσο ένδοξο τμήμα όσο το ερυθρόλευκο βόλεϊ να αφήνεται στην τύχη του και φυσικά δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσειςεφόσον δεν το στηρίζει έμπρακτα.

Πέρααπό την ψυχολογική συμπαράσταση,δεν πρέπει να ξεχνάμε και τηνσημαντική οικονομική ανάσα στον Ερασιτέχνη με τα έσοδα από ταsoldoutεισιτήρια. Αν ήταν κάθε βδομάδα γεμάτο το γήπεδο, ίσως και να μην είχαμε φτάσει σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση.Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την ψυχή μας και δίνουμε ραντεβούστους τελικούς με τον Ηρακλή. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όσους στέλνουν τα μηνύματα στο 54080 και έχουν ξεπεράσει τις 150.000.Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά την εκστρατεία για τη σωτηρία του συλλόγου.

Πέρα όμως από τους απλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που βάζουν πλάτη στα δύσκολα, θα ήθελα για ακόμα μία φορά να προσκαλέσω και τους επιχειρηματίες φίλους του συλλόγουπου μέχρι στιγμής δεν έχουνενεργοποιηθούν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.Εμείς κάναμε το χρέος μας και τώρα είναι η σειρά των εν δυνάμειεπενδυτώννα βοηθήσουν. Με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά και να κάνει τη διαφορά. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μας χρειάζεται όλους δίπλα του και όχι μόνο στις χαρές για τις φωτογραφίες και τις χειραψίες.

Αρκετά νομίζω πως σας κούρασα όμως. Ελπίζω πως περισσότερα θα τα πούμε από κοντά στο γήπεδο και δεν ξεχνάμε να στέλνουμε μήνυμα στο 54080.

Καλό Πάσχα σε όλους και καλές γιορτές να περάστε, ξεκουραστείτε γιατί αμέσως μετάέχουμε τελικούς! Σας θέλουμε όλους ετοιμοπόλεμους στο πλευρό μας.

Εις το επανειδείν,

Ανδρέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ