OPINIONS

"Ώριμα και δυνατά"

"Ώριμα και δυνατά"

Ο Βασίλης Σπανούλης γράφει στο blog του για το κρίσιμο 10ήμερο που έρχεται, την αναμέτρηση με την Νανσί του Μπατούμ και το πως πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός για να αλλάξει την εικόνα του.

Καλησπέρα σε όλους. Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τη Νανσί στην έδρα μας, ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα τα δύο ματς που χάσαμε στη Βιτόρια και στο Καντού. Από εκεί, λοιπόν, θα αρχίσω...

Αν είχαμε κερδίσει τα δύο αυτά παιχνίδια, τώρα θα μιλούσαμε τελείως διαφορετικά. Ακόμη και με μία νίκη τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Στο μπάσκετ, όμως, πολλές φορές για να αλλάξει το μομέντουμ και η ψυχολογία χρειάζεται και η τύχη, την οποία δεν είχαμε ούτε στην Ισπανία ούτε στην Ιταλία. Αν θέλουμε, όμως, να βελτιωθούμε ως ομάδα δεν πρέπει να μένουμε στον παράγοντα «τύχη», αλλά να δούμε τι δεν κάναμε καλά.

Πιστεύω ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και θεωρώ ότι αυτές οι δύο ήττες και ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε από την Κάχα Λαμποράλ και την Καντού πρέπει να μας κάνουν καλύτερη ομάδα και πιο ώριμη σε ανάλογες καταστάσεις, που σίγουρα θα έλθουν στο μέλλον.

Ερχεται ένα δεκαήμερο, που θα κρίνει την τύχη μας στην Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι με τη Νανσί στην έδρα μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Πλέον η ομάδα που κάνει ήττα στην έδρα της μένει πάρα πολύ πίσω στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Top16. Αντίθετα, η ομάδα που κερδίζει στο σπίτι της έχει βάσιμες ελπίδες ακόμη και για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον όμιλο, έτσι όπως έχουν έλθει τα αποτελέσματα.

Η αντίπαλός μας, η Νανσί, είναι μια πάρα πολύ αθλητική ομάδα. Στηρίζει το παιχνίδι της στον Μπατούμ, ο οποίος αγωνίζεται σαράντα λεπτά (ή σχεδόν σαράντα) σε κάθε παιχνίδι και όλα κινούνται γύρω από αυτόν. Είναι ένας παίκτης που ήλθε από το ΝΒΑ, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του και η ωριμότητα που τον διακρίνει τόν έχουν βοηθήσει να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της Νανσί και είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή.

Κάνει τα πάντα στο γήπεδο και η αντιμετώπισή του δεν θα είναι ατομική, αλλά ομαδική δουλειά. Η Νανσί, βέβαια, δεν έχει μόνο τον Μπατούμ, αλλά και άλλους ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Ακινκμπάλα, που χρειάζονται ανάλυση και μελέτη για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε. Ξέρουμε πώς παίζουν οι γαλλικές ομάδες, είναι αθλητικές, επιθετικές στην άμυνά τους, τούς αρέσει να τρέχουν και να πηδούν στα επιθετικά ριμπάουντ, με λίγα λόγια θέλει προσοχή για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Αυτή τη στιγμή, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ένας αγώνας και μόνο μια φράση: Να παίξουμε τόσο ώριμα και δυνατά όσο είναι η κρισιμότητα του αγώνα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά έχουμε καιρό για να προετοιμαστούμε και να πάμε να παίξουμε στην έδρα του. Για μας τώρα προέχει η αναμέτρηση με τη Νανσί στην Ευρωλίγκα.

Και ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να διαφυλάξει το σπίτι του. Πρέπει να παίξουμε ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ, σε σχέση με αυτό που παίξαμε εκτός έδρας. Να βγάλουμε παραπάνω ενέργεια, περισσότερο πάθος, επιθετικά ριμπάουντ, αιφνιδιασμούς. Ολα πρέπει να γίνουν καλύτερα από πριν. Πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας, να γίνουμε ο Ολυμπιακός του ΣΕΦ.

Αυτή η ομάδα χρειάζεται νίκες για να ανέβει η ψυχολογία της. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας, όποια και αν είναι η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια κρίσιμη κατάσταση για την ομάδα, ειδικά για την Ευρωλίγκα, αλλά ξέρουμε ότι ο κόσμος μας είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεται η ομάδα, όταν περνάει κρίσιμες στιγμές. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα έλθει και αύριο (16/11) για να μας βοηθήσει.

Αυτά είχα να πω προς το παρόν. Ας κερδίσουμε πρώτα ο Θεός τη Νανσί και μετά θα ασχοληθούμε με το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ραντεβού στο ΣΕΦ με τους φίλους του Ολυμπιακού και μετά θα τα ξαναπούμε μέσω του Sport24.gr.

Να είστε όλοι καλά,

Βασίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ