OPINIONS

"Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη τους"

"Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη τους"
INTIME SPORTS

Γεια χαρά σε όλους.' Οπως θα αντιλαμβάνεστε, ο χρόνος ανάμεσα στα παιχνίδια, τις προπονήσεις και τα ταξίδια είναι πολύ περιορισμένος. Μόνο τις τελευταίες ημέρες ταξιδέψαμε κατά σειρά στη Ρώμη και στη Μαδρίτη για την Ευρωλίγκα, ενώ στο πρόγραμμα του ελληνικού πρωταθλήματος υπήρχε η μετακίνηση στη Λαμία.

Τώρα, όμως, το πρωί βρήκα λίγο χρόνο για να ανανεώσω τις σκέψεις μου σε αυτό το blog, μερικές ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ.

Όπως μου έγραψε ένας αναγνώστης –μπορεί να μην προλαβαίνω να απαντάω στα σχόλιά σας, αλλά τα διαβάζω- θα ήθελε να «ανεβάζω» blog και μετά από ήττες, και εγώ δεν έχω κρυφτεί ποτέ ούτε πρόκειται να το κάνω, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Στον αθλητισμό δεν γίνεται μόνο να κερδίζεις. Υπάρχουν και οι ήττες στο πρόγραμμα και μια από αυτές έγινε στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα.

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από εκεί λέγοντας το εξής. Η σεζόν στην Ευρωλίγκα έχει μεγάλη διάρκεια. Δεν γίνεται έπειτα από μια ήττα να φέρνουμε την καταστροφή. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωράμε. Το συγκεκριμένο βράδυ η Ρεάλ ήθελε πιο πολύ τη νίκη, βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και πήρε αυτό που ήθελε.

Πάντα όταν χάνεις, στενοχωριέσαι, σε ενοχλεί. Βλέπεις, όμως, στο βίντεο τι δεν πήγε καλά και προχωράς. Αυτές οι ήττες πρέπει να αποτελούν δίδαγμα και όχι να φέρνουν την καταστροφή. Το έχουμε αυτό σαν Έλληνες. Και στο καλό και στο κακό είμαστε υπερβολικοί. Οι έξυπνοι παίκτες και οι έξυπνες ομάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους και εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας αναφορικά με την πρώτη θέση του ομίλου.

Ευρωλίγκα εκπλήξεων

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, αλλά αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει εμάς, τους παίκτες του Ολυμπιακού, είναι η δική μας ομάδα και η εικόνα που βγάζουμε στο παρκέ. Το Top16 θα είναι πολύ δυνατό και είναι πολύ πιθανό οι δεύτερες ή ακόμη και τρίτες ομάδες να είναι πιο ισχυρές από τις πρώτες! Όσο παράξενο και αν ακούγεται.

Ακόμη βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο. Όλες οι ομάδες ψάχνονται και αυτή που θα διδαχθεί από τα λάθη της, θα κερδίσει στο τέλος. Συμμετέχουμε σε μια Ευρωλίγκα εκπλήξεων και έτσι όπως πάει, οι μεγάλες ομάδες θα συναντηθούν πριν από το φάιναλ φορ, είτε στο Top16 είτε στα πλέι οφ. Μια νίκη ή μια ήττα, λοιπόν, δεν μπορεί να σε αποσυντονίζει. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Ούτε να δείχνουμε με το δάκτυλο έπειτα από μια ήττα.

Συμβαίνει και το άλλο. Υπάρχουν έδρες όπως το Μπάμπεργκ ή το Σολέ, όπου αν δεν παίξεις καλά, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Έχει κλείσει κάπως η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων. Παρατηρώ, όμως, ότι ούτε αυτό μας αρέσει. Τι θέλω να πω; Όταν οι μεγάλες ομάδες κέρδιζαν τους αντιπάλους τους με 40 πόντους, κάποιοι γκρίνιαζαν λέγοντας ότι η Ευρωλίγκα είναι υπόθεση 3-4 ομάδων. Φέτος, που αν δεν παίξεις καλά, μπορεί να χάσεις οπουδήποτε, πάλι γκρινιάζουν γιατί τάχα η διοργάνωση είναι υποδεέστερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εμπιστοσύνη στην ομάδα

Για αυτό λέω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι. Να υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη στην ομάδα και εμείς οι παίκτες να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Σαφώς και μας ενοχλεί η εικόνα του άδειου ΣΕΦ λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί, αλλά ο δικός στόχος πρέπει να είναι να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, ούτως ώστε να αυξήσουμε τον κόσμο στους ευρωπαϊκούς αγώνες και να τον κάνουμε να διψάει για να δει την ομάδα του. Και τον Ιανουάριο να επιστρέψει στο γήπεδο μαζικά! Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν και σημαντικές δυσκολίες στη χώρα, στο κάθε σπιτικό, οπότε πολύς κόσμος το σκέφτεται. Όλα παίζουν ρόλο.

Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις για να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε τώρα μπροστά μας την αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ, η οποία μας είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο. Αυτό το γεγονός από μόνο του ξυπνάει τον εγωισμό μας και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πετύχουμε την πέμπτη νίκη μας στην Ευρωλίγκα. Όσος κόσμος έλθει στο ΣΕΦ, θα κάνουμε τα πάντα για να τον ικανοποιήσουμε με το μπάσκετ που θα παίξουμε. Αυτά προς το παρόν. Θα έχουμε σίγουρα και άλλες ευκαιρίες να τα ξαναπούμε μέσα από το Sport24.gr

Ως τότε να είστε όλοι καλά,

Βασίλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ