OPINIONS

Από Βαλένθια... Βαρκελώνη

Από Βαλένθια... Βαρκελώνη
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης γράφει στο προσωπικό του blog στο Sport24.gr για τις δύσκολες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα, το ελληνικό πρωτάθλημα και τα προβλήματα του, τον άτυχο Παναγιώτη Βασιλόπουλο και την οικογένεια του που τον... χαλαρώνει.

Καλημέρα σε όλους. Το ξέρω ότι πάει καιρός από την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε μέσα από αυτό το blog στο Sport24.gr αλλά είναι τόσες πολλές και συνεχείς οι υποχρεώσεις, που δεν μου έμενε χρόνος για να καταγράψω τις σκέψεις μου. Ολο έλεγα να γράψω και όλο κάτι προέκυπτε.

Είναι, όμως, η κατάλληλη στιγμή για να πούμε κάποια πράγματα, μιας και αρχίζει ο δεύτερος γύρος του Top16 της Ευρωλίγκας και πλησιάζουν ορισμένοι αγώνες που θα κρίνουν τους στόχους του Ολυμπιακού.

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από την πρεμιέρα του Top16. Απέναντι στην τουρκική Φενέρ, η ομάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα, που χρειάζονται σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Οι Τούρκοι μας αιφνιδίασαν, ενώ εμείς αντί να λειτουργήσουμε σωστά μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, χαλαρώσαμε πάρα πολύ και το πληρώσαμε.

Μετά την ήττα από τη Φενέρ, κάναμε την αυτοκριτική μας, καταλάβαμε ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ότι χάσαμε πιο πολύ από τον κακό μας εαυτό και λιγότερο από την απόδοση των αντιπάλων μας. Η ομάδα, όμως, έδειξε χαρακτήρα, κάτι που έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια φέτος, όταν έρχονται τα δύσκολα. Πήραμε το ματς με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια καυτή έδρα.

Στη Λιθουανία ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με εκείνη τη νίκη ανέβηκε η ψυχολογία μας και αμέσως μετά, απέναντι στη Βαλένθια, κάναμε ίσως το καλύτερό μας παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, από τις πιο σταθερές ομάδες στην Ευρωλίγκα, ειδικά μετά την έλευση του κόουτς Πέσιτς. Είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση και επιθετικά και αμυντικά επί σαράντα λεπτά και πλέον βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου γύρου, οπότε και θα κριθούν όλα.

Η ομάδα είναι έτοιμη, πάντα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την ήττα από τη Φενέρ και αυτό μας βοηθάει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, γιατί πλέον γνωρίζουμε και την άλλη πλευρά, που όταν δεν είσαι έτοιμος μπορεί να την πατήσεις από οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν είμαστε, όμως, συγκεντρωμένοι και παίζουμε ως ομάδα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και κανέναν, και αυτό το έχουμε αποδείξει σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα και έπρεπε να νικήσουμε. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στους επόμενους δύο αγώνες για το Top16 μακριά από το ΣΕΦ η ομάδα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Δεν μου λέει κάτι το ότι παίζουμε μακριά από την έδρα μας. Οταν είσαι καλή ομάδα, πας και νικάς παντού. Ετσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλό μας, πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας και αν θέλουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση, πρέπει να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε αυτό και αρχής γενομένης την Πέμπτη στη Βαλένθια θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για να πάρουμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Σίγουρα η ομάδα θέλει να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Η ομάδα βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, θεωρώ ότι τώρα παίζουμε και πολύ καλύτερο μπάσκετ από πριν. Δεν γίνεται, βέβαια, να νικάς πάντα, είναι και οι ήττες στο πρόγραμμα όταν μιλάμε για αθλητισμό, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι μετά από μια ήττα η ομάδα να δείχνει χαρακτήρα και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να το δείξει και στη συνέχεια.

Δεν σας κρύβω ότι όλο αυτό το διάστημα μας επηρέασε πολύ ο τραυματισμός του Παναγιώτη. Μας στενοχώρησε πάρα πολύ, όλη την ομάδα και εμένα ιδιαίτερα. Γιατί εκτός από σπουδαίος παίκτης, ο Παναγιώτης έχει και σπουδαίο χαρακτήρα και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να επιστρέψει δυνατός. Η τύχη τού γύρισε την πλάτη τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί

Πολλοί φίλοι με ρωτούν για τον ρυθμό και για το πόσο δύσκολο είναι να τον διατηρούμε ψηλά μέσα από τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχω πει και άλλες φορές ότι δεν είναι καλό να βγάζουμε κάθε φορά τα προβλήματα προς τα έξω. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν αδυναμίες στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται. Θα θέλαμε να υπήρχαν πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Ελλάδα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι συνέχεια και να βρίσκω δικαιολογίες.

Κάποια πράγματα που βλέπουμε καθημερινά είναι αλήθεια, αλλά ας πάρουν τα μέτρα τους οι υπεύθυνοι και αυτοί που έχουν φέρει εδώ την κατάσταση. Εμείς είμαστε αθλητές, επαγγελματίες και οφείλουμε κάθε φορά, με όποιον παίζουμε, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, όσες ώρες είμαι μακριά από το μπάσκετ, τις αφιερώνω στην οικογένειά μου. Οταν κάνεις οικογένεια, η ζωή σου αλλάζει. Η αλήθεια είναι ότι με ευχαριστεί πολύ, με γαληνεύει, έχω βρει την ηρεμία μου. Οταν βρίσκομαι με την οικογένειά μου, παίρνω απίστευτη χαρά και γεμίζω τις μπαταρίες μου με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να γυρίζεις σπίτι από την προπόνηση και να παίρνεις αγκαλιά τον γιο σου και τη γυναίκα σου. Ξεχνιέσαι, είσαι αλλού και την επόμενη μέρα πηγαίνεις πάλι ορεξάτος για μπάσκετ.

Αυτά προς το παρόν. Το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί για τη Βαλένθια, όπου όπως είπα θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, που είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Εμείς θα τα ξαναπούμε με την πρώτη ευκαιρία.

Να είστε όλοι καλά,

Βασίλης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ