OPINIONS

Αγγίξαμε το τέλειο

Αγγίξαμε το τέλειο
INTIME SPORTS

Καλημέρα σε όλους. Τώρα το πρωί βρέθηκε λίγος ελεύθερος χρόνος και είναι ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέσα από αυτό το blog. Άλλωστε, η τελευταία φορά που δημοσίευσα τις σκέψεις μου ήταν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και ήδη έχουν περάσει τρεις αγωνιστικές και έχουν συμβεί αρκετά πράγματα που είναι άξια αναφοράς.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ σκληρά

Πρέπει να το ξαναπούμε ότι αυτή η ομάδα προετοιμάζεται για να είναι έτοιμη όταν θα κριθούν οι τίτλοι, ότι ακόμη λόγω της σκληρής δουλειάς η ενέργειά μας έχει σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι. Το είδαμε και στο Μπάμπεργκ. Όταν δεν έχουμε πολλή ενέργεια δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε, γιατί στηριζόμαστε πολύ σε αυτό το στοιχείο. Και έτσι, μαζί με την ενέργεια, χάνεται και η συγκέντρωσή μας.

Σημασία έχει η διαχείριση

Η χρονιά είναι ένας μαραθώνιος, είναι πολύ μεγάλη. Αυτός που κάνει καλύτερη διαχείριση των καταστάσεων είναι και ο νικητής στο τέλος. Η χρονιά έχει νίκες και ήττες. Οποιος τις διαχειριστεί καλύτερα, είναι αυτός που θα κερδίσει. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίκτες, μετά από μια μεγάλη νίκη και μια μεγάλη ήττα.

Μιλώντας για νίκες και ήττες, μια ήττα μπορεί να αποδειχθεί άσχημη εάν δεν τη μελετήσεις και αν δεν καταφέρεις να κερδίσεις από αυτή. Μπορεί όμως να αποδειχθεί και ιδανική αν καταλάβεις τα λάθη σου, συνειδητοποιήσεις τι έκανες και συνεχίσεις. Εμείς το πράξαμε αυτό, κάναμε την αυτοκριτική μας, ο καθένας χωριστά και ως ομάδα και πιστεύω ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ και τη Μάλαγα παίξαμε πάρα πολύ καλά. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Οι φίλοι μου με ρωτούν αν περίμενα να κερδίσουμε τόσο εύκολα τη Μάλαγα. Και εγώ τους απαντάω ότι όπως δεν περίμενα να χάσουμε από την Μπάμπεργκ, έτσι δεν περίμενα να κερδίσουμε τόσο εύκολα και τη Μάλαγα. Παντού μπορείς να κερδίσεις και παντού να χάσεις. Εσύ με την απόδοσή σου κάνεις το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο ή δύσκολο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει πάντα να παίζεις καλά και να σέβεσαι τον κάθε αντίπαλο.

Μακάρι να μην χάναμε ποτέ, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Το ζητούμενο είναι να διαχειριζόμαστε καλά τις καταστάσεις, για να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα πρέπει. Ολα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μην χάσει ποτέ. Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στην έδρα της από τη Σαραγόσα.

Σκληρή δουλειά

Καλώς ή κακώς είμαστε μια ομάδα, που αν επιβάλουμε τον ρυθμό μας, είναι πολύ δύσκολο να μας νικήσει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Ακόμη, όμως, είναι νωρίς. Η ομάδα βάζει τις βάσεις της. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο Ολυμπιακός που είδατε, πάντως, με τη Μάλαγα είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε να βγάλουμε, ολοκληρωμένο κάποια στιγμή, στο παρκέ.

Αν όχι τέλειο, το παιχνίδι μας ήταν πάρα πολύ καλό. Απλά η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη για να κάνει τέτοια επαναλαμβανόμενα παιχνίδια. Θα το θέλαμε πολύ, αλλά δεν είναι έτοιμη. Οσο περνάει ο καιρός, η διάρκεια στην απόδοσή μας θα ανεβαίνει και όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι.

Προσωπικά, σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Σε μια τόσο μεγάλη χρονιά θα έχεις και καλές εμφανίσεις και άσχημες. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να κατακτά νίκες.

Νιώθω καλά

Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι αλήθεια. Δόξα τω Θεώ αισθάνομαι πολύ καλά με το κορμί μου, αισθάνομαι καλά με την ομάδα. Τα παιδιά μέσα από τις προπονήσεις και από τους αγώνες που έχουμε παίξει, με έχουν μάθει καλύτερα. Κι εγώ τους έχω μάθει καλύτερα. Με μερικούς, βέβαια, έχουμε υπάρξει συμπαίκτες στην Εθνική και αυτό μας βοηθάει να βρισκόμαστε με κλειστά μάτια, αλλά κάθε μέρα που περνάει, θα μαθαίνει ο ένας τον άλλο καλύτερα και οι συνεργασίες θα αρχίσουν να αυτοματοποιούνται.

Αυτά προς το παρόν. Οι υποχρεώσεις μας συνεχίζονται το Σάββατο (6/11) με την αναμέτρηση που θα δώσουμε απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το ραντεβού, λοιπόν, με τους συμπαίκτες μου είναι στην προπόνηση, ενώ με εσάς, τους αναγνώστες του Sport24.gr, θα τα ξαναπούμε με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση και τα μηνύματά σας.

Να είστε όλοι καλά,

Βασίλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ