OPINIONS

Είναι απλά θέμα... νοοτροπίας!

Είναι απλά θέμα... νοοτροπίας!

Μετά το 2/2 για τον Παναθηναϊκό η Δώρα Παντέλη γράφει για την συνέχεια, για τις δύο νίκες αλλά και για την επιμονή και την υπομονή που χαρακτηρίζει και την ίδια σαν άνθρωπο

« H πρόοδος είναι κάτι το ακατόρθωτο χωρίς αλλαγή στην νοοτροπία μας και στον τρόπο σκέψης μας, και ότι αυτοί που δεν μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκάφτονται, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα γύρω τους ουτε καν τους εαυτούς τους...» G.B. Shaw

Η επόμενες μέρες στην ομάδα δεν περιέχουν… ρεπό λόγω εκλογών αλλά μια mini προετοιμασία φυσικής κατάστασης και πολύ προπόνηση στο set game στο οποίο υστερούμε. Όσο κι αν τα σώματα μας θέλουν να ξεκουραστούν, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να δουλέψουμε και κάθε μέρα για μας μετράει...

“There is no giant step that does it all .there are a lot of little steps”-- Persistence

Μια από τις αγαπημένες μου λέξεις, είναι η λέξη “persistence” ,που σημαίνει επιμονή... Για την ακρίβεια η λέξη αυτή τυπωμένη σε ένα χαρτί κοσμούσε την θέση μου στα αποδυτήρια τα περασμένα 3 χρόνια! Έχω απογοητευτεί αρκετές φορές από το μπάσκετ και γι αυτό έμαθα να κάνω υπομονή και να έχω επιμονή σε ότι κι αν κάνω. Η επιμονή λοιπόν, για μένα έχει αποδεδειχθεί καθοριστικός παράγοντας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μου όχι μόνο σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπο.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές να καταλάβουμε πως για να πετύχουμε οποιονδήποτε στόχο πρέπει πάνω από όλα να έχουμε ΕΠΙΜΟΝΗ. Η απογοήτευση, η ατυχία και αμφισβήτηση είναι αναπόφευκτα στον αθλητισμό , πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ζούμε με αυτά... πολλοί αθλητές όμως αρνούνται –λόγω νοοτροπίας- να ζήσουν αποδέχονταν τα!

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι αθλητές είναι πάντα μέτριοι, ενώ πολύ από αυτούς τελειώνουν τις καριέρες τους πριν καν τις αρχίσουν. Όσο ταλαντούχος, και όσο φέρελπις κι αν είναι ένας παίχτης το μέλλον του βασίζεται πάνω στην επιμονή του να αξιοποιήσει τον εαυτό του στο μέγιστο παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Κάθε αθλητής για μένα είναι ένας Οδυσσέας, για να φτάσει στον προορισμό του πρέπει να περάσει από πολλές δοκιμασίες , και να γνωρίζει ότι τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένο γύρω του! Πρέπει να μάθει να κλείνει τα αφτιά του στις «σειρήνες» που θα ακούει , να έχει ανοιχτά τα μάτια του και ποτέ να μην ξεχνάει τον στόχο του....να φτάσει στην δίκη του Ιθάκη!

Είναι θέμα νοοτροπίας λοιπόν, το πως σκεφτόμαστε είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην επίτευξη των στόχων μας και στην εξέλιξή μας σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Άλλωστε πιστεύω ότι κανένας επιτυχημένος αθλητής δεν σταμάτησε να προσπαθεί στη πρώτη δυσκολία... γιατί οι επιτυχημένοι αθλητές κάνουν ΠΑΝΤΑ δύσκολα πράγματα!

Έτσι λοιπόν ,πιστεύω ότι σαν ομάδα, μετά το παιχνίδι- απογοήτευση στην Βούλα και τον αποκλεισμό από το κύπελλο αποκτήσαμε ΕΠΙΜΟΝΗ! Κλείσαμε τα αφτιά μας σε όσους έτρεξαν να μας επικρίνουν και συνεχίσαμε ακάθεκτοι προς τον προορισμό μας αποδεικνύοντας ότι δεν τα παρατάμε και ότι κοιτάμε πάντα ψηλά.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά ακόμα, όμως θα επιμείνουμε στο να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να ανεβαίνουμε ένα-ενα τα σκαλιά προς τον στόχο μας. Κι αν παραπατήσουμε και πέσουμε καμιά φορά –όπως και έγινε και θα ξαναγίνει, γιατί στον αθλητισμό τίποτα δεν θεωρείτε δεδομένο- θα επανέλθουμε δριμύτερες ... άλλωστε είπαμε αυτή η ομάδα έχει ένα μεγάλο προσόν, έχει ΕΠΙΜΟΝΗ....επιμονή να μην τα παρατάει ποτέ αλλά και να μην επαναπαύεται!
Τα καλύτερα έρχονται... όπως επίσης και η προσεχής μίνι προετοιμασία στην λεωφόρο!

Ευχαριστώ και τα λέμε σύντομα....
#8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ