OPINIONS

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα
Χρήστος Αφρουδάκης NEWSPORTS

Καλημέρα σε όλους. Ειλικρινά αυτή την περίοδο οι υποχρεώσεις τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα είναι τόσες πολλές που δεν μου επιτρέπουν να γράφω τόσο συχνά.

Ας ξεκινήσω με τον Ολυμπιακό και τα γνωστά προβλήματά του, που δυστυχώς παραμένουν άλυτα!!! Οι εκλογές αναβλήθηκαν για ακόμα μια φορά και απ' ότι φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με δυο εύκολες νίκες απέναντι στις δυο ομάδες από την Πάτρα, τον ΝΟΠ και τη ΝΕΠ. Στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΝΟΠ παίξαμε αρκετά καλά σ' όλη την διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο τελευταίο οκτάλεπτο, όπου και διευρύναμε τη διαφορά του σκορ (3-16 υπέρ μας). Είναι προφανές ότι ο ΝΟΠ δεν έχει το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός και κατ' επέκταση τις λύσεις.

Στο άλλο ματς με την ΝΕΠ δεν ήμασταν πλήρεις, αφού η ομάδα της Πάτρας έχει αποφασίσει φέτος να κατεβάσει ένα πάρα πολύ νεανικό σύνολο. Έτσι δεν κρίθηκε αναγκαίο να παίξουμε όλοι οι βασικοί παίκτες και δόθηκε η ευκαιρία για να πάρουν το "βάπτισμα του πυρός" αρκετά νέα παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το τελικό σκορ ήταν 4-17.

Η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα

Στο πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Βαρκελώνη με αντίπαλο, ποίον άλλο, την Μπαρτσελόνα, δυστυχώς δείξαμε ότι το περσινό πάθημα με την Χόβεντ στην πρώτη πάλι αγωνιστική δεν μας έγινε μάθημα… Έτσι φέτος όπως και πέρσι χάσαμε στον πρώτο αγώνα των ομίλων με τον θεωρητικά αλλά και πρακτικά κατά την γνώμη μου πιο εύκολο αντίπαλο του ομίλου στην έδρα του.

Αυτή η ήττα μας κάνει τη "ζωή" πιο δύσκολη για τη συνέχεια μιας και ο όμιλος μας είναι αρκετά δυνατός. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, καταλαβαίνει ότι η πρόκριση στους «8» φαντάζει δύσκολη χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε και ότι θα τα παρατήσουμε.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ προηγούμασταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με μια σταθερή διαφορά 2-3 γκολ, ξαφνικά στα τελευταία λεπτά πάθαμε κάτι σαν αυτό που λέμε "black out". Η διαφορά των 2 γκολ καλύφθηκε από τους Ισπανούς, ισοφαριστήκαμε και μάλιστα πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα ένα λεπτό περίπου πριν τελειώσει το παιχνίδι βρεθήκαμε να χάνουμε ένα γκολ.

Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τελευταίο οκτάλεπτο και αυτό νομίζω είναι το κύριο στοιχείο που μας οδήγησε στην ήττα συν το ότι δεν μείναμε ψύχραιμοι την στιγμή που η Μπαρτσελόνα μας πλησίαζε στο σκορ χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να παραμείνουμε μπροστά στο σκορ.

Η συνέχεια στην Α1

Το επόμενο μας παιχνίδι είναι την Παρασκευή και έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τον Πανιώνιο στην έδρα μας, τον Πειραιά. Το πιο δύσκολο θεωρητικά παιχνίδι για το Πρωτάθλημα. Περιμένουμε και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου μας για πολλούς και διάφορους λόγους!

Οι πρώτοι αγώνες με την Εθνική

Κεφάλαιο εθνική ομάδα τώρα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε δυο επίσημους αγώνες μέσα σ' ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πέντε ημερών. Χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να προετοιμαστούμε πριν, αφού είχαμε υποχρεώσεις με τις ομάδες μας, ταξιδέψαμε την προηγούμενη Δευτέρα στο Μπέργκαμο της Ιταλίας για να δώσουμε την Τρίτη το πρώτο παιχνίδι της φετινής χρονιάς, για το World League.

Αντίπαλος μας ήταν η Ιταλία, μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη σε σχέση με μας, η οποία να υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι έκλεψε τις εντυπώσεις στο ευρωπαϊκό της Κροατίας κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έλεγα πως ήμασταν ανέτοιμοι μιας και με τον νέο προπονητή είχαμε δουλέψει μαζί μόνο 4-5 μέρες και αυτό μάλιστα ήταν 2-3 βδομάδες πριν τον αγώνα. Τα πολλά καινούρια στοιχεία που ζητάει ο coach κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θέλουν πολλές ώρες δουλειάς και νομίζω πως φάνηκε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού.

Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα και ιδιαίτερα στο τρίτο οκτάλεπτο υποκύψαμε στους Ιταλούς. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 11-6 υπέρ της Ιταλίας. Παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα τολμώ να πω πως είμαστε σε καλό δρόμο και όσο μας δίνονται ευκαιρίες να δουλεύουμε όλοι μαζί θα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο.

Το δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε ήταν για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού του 2011. Στον όμιλο μας είναι η Μεγάλης Βρετανίας και η Γεωργία και η πρώτη αγωνιστική ήταν το Σάββατο, εναντίον της πρώτης εκτός έδρας. Μια ομάδα σαφώς υποδεέστερη από εμάς. Δείξαμε την κατάλληλη σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα νικώντας έτσι τους Άγγλους με το ευρύ 2-13.

Ο αγώνας έλαβε χώρα στο Μαντσεστερ και θα ήθελα να επισημάνω δυο όμορφα γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι ήταν ένας πάρα πολύ καλά οργανωμένος αγώνας (όμορφο κολυμβητήριο, παρουσίαση των ομάδων, πολλοί εθελοντές κτλ) κάτι που ακούγεται λογικό αλλά στο άθλημα μας δυστυχώς δεν είναι και τόσο.

Το δεύτερο που θα ήθελα να αναφέρω και να τονίσω είναι η παρουσία πολλών Ελλήνων φοιτητών και όχι μόνο στον αγώνα και εκ μέρους όλων των παιδιών της ομάδας θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους και για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν σ' ένα παιχνίδι εκτός συνόρων.

Αυτά για σήμερα,

Ελπίζω να τα πούμε πολύ σύντομα.

Χρήστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ