OPINIONS

"Για την ιστορία του Ολυμπιακού"

"Για την ιστορία του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μιλάει για την απόφαση των "ερυθρόλευκων" αθλητών να πέσουν στην πισίνα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα διαβίωσης.

Καλημέρα σε όλους,

Δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσω πάλι αναφέροντας τα προβλήματα του Ολυμπιακού, που αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται. Δεν θέλω να μακρηγορώ γιατί τα πράγματα από τη δική μας πλευρά έχουν πάρει το δρόμο τους. Η υπομονή ούτως ή άλλως είχε εξαντληθεί από καιρό, αλλά πλέον δεν έχουμε και άλλες οικονομικές αντοχές.

Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, επειδή είχαμε μείνει από το τελευταίο blog στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, καταφέραμε να νικήσουμε εντός έδρας τον θεωρητικά πιο δύσκολο αντίπαλό μας στο Πρωτάθλημα παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε.

Στη συνέχεια αν και δυσκολευτήκαμε για πρώτη φορά τόσο πολύ, νικήσαμε και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ενώ επικρατήσαμε άνετα και του Καλαμακίου στον Πειραιά, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που έχουμε από τους "νεοφώτιστους".

Το τελευταίο ματς που παίξαμε στην Ελλάδα, ήταν αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι αυτό το παιχνίδι είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Ο λόγος ήταν ότι ήμασταν έτοιμοι να μην κατεβούμε στο παιχνίδι για τους γνωστούς λόγους, αφού η διορία που είχαμε δώσει στη διοίκηση ήταν μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε και δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση.

Τελικά, αποφασίσαμε για την ιστορία του συλλόγου αλλά και λόγω του αντιπάλου, να πάρουμε κανονικά μέρος στον αγώνα, ρισκάροντας κατά κάποιο τρόπο, αφού παίξαμε στην έδρα του Παναθηναϊκού χωρίς να έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί για τέσσερις μέρες.

Παρόλα αυτά στο νερό δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τους "πράσινους", κάτι που φαίνεται και από το τελικό σκορ αλλά και τις διαφορές που είχαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μία παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω, είναι ότι άδικα κάποιοι πριν από το παιχνίδι μας είπαν λιποτάκτες επειδή δεν θέλαμε να κατεβούμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα διαβίωσης και δεν είναι θέμα προδοσίας. Όπως επίσης έγιναν άσχημα σχόλια για το γεγονός ότι πετάξαμε τα σκουφάκια στην πισίνα. Δεν νομίζω ότι αυτή η κίνηση προσέβαλε το σύμβολο του Ολυμπιακού. Αντίθετα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που μας αναγκάζουν από εδώ και πέρα να απέχουμε.

Τα σκουφάκια άλλωστε δεν τα πετάξαμε στο πάτωμα, ούτε κάναμε κάποια απρεπή κίνηση. Κάναμε μία κίνηση που συνηθίζεται να γίνεται από αθλητές που σταματούν τη δράση.

Στην Ευρώπη δυστυχώς χάσαμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας απέναντι σε Μλάντοστ και Παρτίζαν. Προσπαθήσαμε πολύ και στα δύο παιχνίδια. Θα μπορούσαμε σ' ένα από τα δύο να είχαμε πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς η όλη κατάσταση μάλλον δεν μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε την πρόκριση, σε συνδυασμό και με την ήττα στη Βαρκελώνη.

Όσο για την Εθνική ομάδα, είχαμε ένα παιχνίδι με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία στο οποίο δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων, ειδικά στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, απέναντι σε μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα. Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο ακόμα για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του προπονητή. Θα επιμείνω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Πάνω από όλα υγεία και ευτυχία, αλλά και κουράγιο για τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Χρήστος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ