ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ έγινε η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια της ιστορίας

Η Λόρελ Χάμπαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το πρώτο διεμφυλικό άτομο που λαμβάνει συμμετοχή σε Ολυμπιακά τουρνουά
Η Λόρελ Χάμπαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το πρώτο διεμφυλικό άτομο που λαμβάνει συμμετοχή σε Ολυμπιακά τουρνουά © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Λόρελ Χάμπαρντ έγινε το πρώτο διεμφυλικό άτομο που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλήτρια της άρσης βαρών, στην κατηγορία των +87 κιλών.

Η 43χρονη Νεοζηλανδή αρσιβαρίστρια Λόρεντ Χάμπαρντ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρχικά η Χάμπαρντ επιχείρησε να σηκώσει 120 κιλά, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει στο συγκεκριμένο βάρος.

Ακολούθως δοκίμασε στα 125 κιλά, αλλά ούτε εκεί είχε κάποια επιτυχημένη προσπάθεια, με συνέπεια να ακυρωθεί και να μην λάβει μέρος στο ζετέ.

Το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα κατέκτησε η Κινέζα Γουάνγκ, σηκώνοντας 270 κιλά στο σύνολο. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Σαλαζάρ Άρτσε από το Εκουαδόρ με συνολική επίδοση 263ων κιλών, ενώ το χάλκινο φόρεσε η Σαντάνα Πεγκέρο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 256 κιλά.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ