ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Δήμας: "Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ντόπινγκ"

Δήμας: "Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ντόπινγκ"
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, απάντησε στον γ.γ.Α. Ιούλιο Συναδινό για το τελευταίο κρούσμα ντόπινγκ αναφέροντας όσα έχει κάνει η ΕΟΑΒ.

Από έλεγχο που διενήργησε η ΕΟΑΒ, διαπιστώθηκε ότι αθλήτρια της προ-Μεσογειακής ομάδας άρσης βαρών, η οποία ασχολείται κυρίως με το cross-fit, βρέθηκε θετική σε στανοζολόλη, το οποίο είναι αναβολικό στεροειδές και περιλαμβάνεται μεταξύ των απαγορευμένων ουσιών.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ομοσπονδίας στα μέσα Μαρτίου και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, έχει γίνει έλεγχος μόνο στο πρώτο δείγμα (η αθλήτρια έχει δικαίωμα να ζητήσει ανάλυση του β` δείγματος μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου).

Μετά την αποκάλυψη αυτή, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, προχώρησε στην εξής τοποθέτηση με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: "Μας θλίβει, μας θυμώνει και μας πεισμώνει το νέο κρούσμα ντόπινγκ στην άρση βαρών, ώστε να εντείνουμε τη μάχη απέναντι στους αμετανόητους εμπόρους. Το εργαστήριο, μέσα από πολλές δυσκολίες, θα εξακολουθεί να κάνει το χρέος του και το ΕΣΚΑΝ θα τηρεί απαρέγκλιτα τους νόμους. Αμείλικτα. Πόλεμο στον πόλεμο των ντοπαριστών".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έφερε και την αντίδραση του Πύρρου Δήμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook τόνισε: "Κύριε γενικέ γραμματέα (Αθλητισμου), φίλε Ιούλιε. Εμαθα ότι σε θλίβει, σε θυμώνει και σε πεισμώνει το πρόσφατο κρούσμα ντόπινγκ στην άρση βαρων. Χαίρομαι! Εχεις δίκιο κι εμείς είμαστε στο πλευρό σου, ως Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, για να αποδεικνύουμε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ντόπινγκ! Τα λίγα χρήματα που παίρνουμε τα διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά και προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί ως γενικός γραμματέας (Αθλητισμού) θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο έλεγχος από τον οποίο προέκυψε το τελευταίο θετικό δείγμα έγινε από την Ομοσπονδία μας και όχι από το ΕΣΚΑΝ, με αποκλειστικά δικά μας έξοδα.

Άρα πέρα από τη θλίψη και το πείσμα σου μπορείς να εκφράσεις και τη χαρά σου που είμαστε εδώ για να μη σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και στο ντόπινγκ.

Φίλε Ιούλιε, η Αρση Βαρών έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των καθαρών αθλητών και θα τους επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο.

Φαντάζομαι και μετά το συνέδριο αντιντόπινγκ που κάνατε πέρυσι στο ΣΕΦ θα έχετε έτοιμη τη συγχαρητήρια ανακοίνωση, καθώς μια ομοσπονδία ακολουθεί πιστά τα όσα με θέρμη είχατε δηλώσει πέρυσι! Που κάνει ελέγχους αντιντόπινγκ, που θέλει τον καθαρό αθλητισμό.

Τους ίδιους στόχους υποθέτω οτι έχουμε φίλε γενικε γραμματέα (Αθλητισμού)".

Δείτε και το σχετικό post:

Δήμας: "Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ντόπινγκ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ