ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αυγενάκης: "Μίλησα με τον Ιακωβίδη, η προετοιμασία των αθλητών είναι ευθύνη των ομοσπονδιών"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τον Θοδωρή Ιακωβίδη
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τον Θοδωρή Ιακωβίδη PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN / GLOMEX

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι επικοινώνησε με τον Θοδωρή Ιακωβίδη, προκειμένου να τον πείσει να αλλάξει γνώμη και να μην αφήσει τον αθλητισμό, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προετοιμασία των αθλητών βαραίνει αποκλειστικά τις ομοσπονδίες των αθλητών και την ΕΟΕ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, με αφορμή τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τον αθλητισμό, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να τον μεταπείσει..

Παράλληλα ο υφυπουργός αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι οι διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι αυτές που έχουν την ευθύνη για την προετοιμασία των αθλητών μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο η πολιτεία βρίσκεται στο πλάι τους γι' αυτή την προσπάθεια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μιλώντας αποκλειστικά στο SPORT24, τόνισε ότι αν βρει την ανάλογη στήριξη από το ελληνικό κράτος, θα παραμείνει κανονικά στον αθλητισμό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αυγενάκης: "Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές - μέλη της Ολυμπιακής ομάδας, που μας εκπροσωπούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκτός από τα δάκρυα χαράς του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκαναν όλους περήφανους, είχαμε και δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη".

" Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη φορά να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του για να δούμε όλες τις παραμέτρους και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες".

"Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω το εξής. Η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ' ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ, ωστόσο η συνεργασία μας είναι και θα παραμείνει στενή".

"Τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πάρα πολλά και γι' αυτό θα συνεχιστεί η αθλητική μεταρρύθμιση. Πόλυ πιο έντονα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην ελληνική αθλητική οικογένεια".

"Τώρα που οι αθλητές έχουν φωνή στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε στενότερα, για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα που ακούγονται ότι αντιμετωπίζουν οι αθλητές και είμαστε υποχρεωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Μαζί θα κάνουμε τον αθλητισμό καλύτερο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ