ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Άρση Βαρών: Νέα επίθεση μελών της "Dream Team" κατά του Δήμα

Ο Βαλέριος Λεωνίδης και ο Πύρρος Δήμας
Ο Βαλέριος Λεωνίδης και ο Πύρρος Δήμας EUROKINISSI

Με επιστολή τους προς τον Πύρρο Δήμα οκτώ μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Αρσης Βαρών πέραν όσων του καταλογίζουν, τον παρακινούν να ενδιαφερθεί για την ενότητα του κόσμου του αθλήματος στην Ελλάδα. 

Ανοικτή επιστολή απευθύνουν οι οκτώ Ολυμπιονίκες, που συγκροτούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Αρσης Βαρών (Γ. Γέροντας,Β. Λεωνίδης,Β.Μήτρου,Λ. Σαμπάνης, Ι. Χατζηιωάννου,Π. Σαλτσίδης,Γ. Τζελίλης, Χ. Σπύρου) προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΑΒ), Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα, στην οποία, πέραν όσων του καταλογίζουν, τον παρακινούν να ενδιαφερθεί, για την ενότητα του κόσμου του αθλήματος στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής αναφέρει: . Δήμα,

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όσοι παλαιοί αθλητές είμαστε κοντά στο άθλημα, δουλεύουμε εθελοντικά και ανιδιοτελώς για να το κρατήσουμε όρθιο επειδή το αγαπήσαμε και το αγαπάμε. Το ίδιο πολλοί άλλοι άνθρωποι της άρσης βαρών διαφόρων ιδιοτήτων, κυρίως μέλη διοικήσεων συλλόγων, που έχουν πεισθεί πως, στα 12 χρόνια της θητείας σας ως πρόεδρος, ελάχιστα θετικά προσθέσατε στο άθλημα. Ένα άθλημα που σας ανέδειξε και σας έκανε από ένα άγνωστο παιδί της Χειμάρρας παγκόσμιας φήμης αθλητή. Αντιθέτως εσείς, μέχρι σήμερα, το εκμεταλλεύεστε και το χρησιμοποιείτε για να διατηρείτε τις καρέκλες σας και να γεύεστε τις απολαβές που απορρέουν απ’ αυτές.

Εκείνο, όμως, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε και πραγματικά δεν το περιμέναμε, είναι ότι θα δείχνατε τέτοια και τόση ασέβεια στους λιγοστούς απομείναντες ήρωες τους αθλήματος (διοικήσεις - προπονητές - αθλητές), που πασχίζουν, βάζοντας και χρήματα από το υστέρημα τους, να το κρατήσουν όρθιο.

Χρησιμοποιήσατε παλιομοδίτικες μεθοδεύσεις και τακτικές, ενώ το άθλημα έχει την ανάγκη αυτών των λίγων ανθρώπων που το αγαπούν προκηρύσσοντας τις εκλογές της ομοσπονδίας σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδος, με μοναδικό στόχο την περιορισμένη συμμετοχή και την εκλογική εξαφάνισή τους.

Προσπαθήσατε να στείλετε ανθρώπους στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Αριδαία, που, μάλιστα, είναι περιοχή επιβαρυμένη από το κορωνοϊό, αδιαφορώντας για την υγεία τους και σαφώς χωρίς να σκεφτείτε ότι θα αφαιρέσετε από τους εκπροσώπους των διοικήσεων μεροκάματα από την δουλειά τους και επιπλέον θα τους εξαναγκάζατε να ξοδέψουν χρήματα που δεν τους περισσεύουν. Βέβαια, αυτό δεν σας αφορά, διότι θα πηγαίνατε εκεί με τα χρήματα της ομοσπονδίας.

Προσπαθήσατε να εκδικηθείτε, με απαράδεκτο τρόπο, τους ανθρώπους του αθλήματος που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν όρθια την άρση βαρών, την οποία εσείς, για τα δολάρια της Αμερικής, εγκαταλείψατε, εξασφαλίζοντας, και αυτή τη φορά, πρώτα τον εαυτό σας, όπως πάντα κάνατε και ως αθλητής.

Προσπαθήσατε, με αθέμιτα μέσα, ν’ αφαιρέσετε από πολλά σωματεία το δικαίωμα να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους, για να εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ.

Προσπαθήσατε, με ανήθικο τρόπο, να διενεργήσετε εκλογές, θεωρώντας, με το «φτωχό» σας μυαλό, ότι θ’ ακυρώσετε τους νόμους του κράτους και θα παρακάμψετε τις υπηρεσίες της ΓΓΑ. Αλήθεια, κ. Δήμα, πότε θα καταλάβατε πως άλλο είναι οι φωτογραφίες με τον υπουργό και άλλο οι νόμοι του κράτους; Δείχνετε ότι το πέρασμα σας από τη Βουλή δεν σας βοήθησε να σκέπτεστε καλύτερα.

Προσπαθήσατε όλο το προηγούμενο διάστημα να μας φοβίσετε με απειλές, λέγοντας κάθε τόσο «όλα θα τα πούμε στην γενική συνέλευση» και τώρα που έρχεται η ώρα, εσείς, τι κάνετε; Τρέχετε να κρυφτείτε στην άλλη άκρη της Ελλάδος, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσετε την καρέκλα σας. Ελπίζουμε ότι στην επομένη έγκυρη προκήρυξη των αρχαιρεσιών, να μη αναφέρεται ως τόπος διεξαγωγής τους το… Αγιο Ορος ή την γενέτειρά σας, Χειμάρρα. Εμείς, πάντως, αφού σας υπενθυμίσουμε την παροιμία, «όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα», είμαστε έτοιμοι να έρθουμε να σας βρούμε όπου κι αν πάτε.

Κύριε Δήμα,

Στην ανακοίνωσή σας για τις εξελίξεις στην διεθνή άρση βαρών είπατε πολλά πολύ σωστά. Και, μεταξύ άλλων, μιλήσατε για ενότητα. Γράψατε συγκεκριμένα: «Αυτό που χρειάζεται τώρα το άθλημα είναι ενότητα και εποικοδομητική υποστήριξη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αθλητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, προπονητές, μέσα ενημέρωσης, χορηγούς, εθελοντές και φιλάθλους». Πολύ σωστά.

Μήπως, όμως, έπρεπε τις συμβουλές αυτές να δώσετε πρώτα σ’ εσάς τον ίδιο και στους συνεργάτες σας; Σεις όλοι δεν είστε αυτοί, που υπονομεύετε την ενότητα στην ελληνική άρση βαρών; Που απομακρύνετε όσους έχουν διαφορετική άποψή από την δική σας, που την εποικοδομητική κριτική την θεωρείτε κήρυξη πολέμου εναντίον σας; Σεις δεν έχετε χωρίσει τα σωματεία σε αρεστά και μη; Σεις δεν απομακρύνατε αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ακόμη και κριτές (!) γιατί διαφώνησαν κάπου μαζί σας; Σεις δεν έχετε σύρει δημοσιογράφους στα δικαστήρια ή τους θέτετε στο περιθώριο, επειδή απλώς έκαναν σωστά την εργασία τους; Μήπως, λοιπόν, πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να κάνετε την αυτοκριτική σας;

Οι δάφνες του παρελθόντος θα έπρεπε να ενώνουν και να δίνουν το παράδειγμα και όχι να μας φτάνουν στο σημείο του διχασμού. Το άθλημα πρέπει να επιβιώσει σε πλαίσιο νομικά δεοντολογικό και με σχέδιο ανάπτυξης για τα νέα παιδιά, που, ήδη, αθλούνται ή που πρέπει να παρακινηθούν για να έλθουν στο άθλημα.

Εμείς, ως αυριανή διοίκηση, θα διοικήσουμε με ταπεινότητα και με γνώμονα το Ολυμπιακό Πνεύμα, το ευ αγωνίζεσθαι, την αξιοκρατία, την νομιμότητα, την σωστή διαχείριση των χρημάτων της ομοσπονδίας χωρίς αποκλεισμούς, γιατί πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανείς. Θα σεβαστούμε τους ανθρώπους της άρσης βαρών (αθλητές, προπονητές, διοικήσεις σωματείων), που νοιάζονται και αγωνίζονται καθημερινά να ξαναφέρουν το αγαπημένο μας άθλημα εκεί, όπου του αξίζει:

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ