ΣΤΗΛΕΣ

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Ο ήρωας του Νταγκεστάν, Khabib Nurmagomedov τα έκανε όλα τέλεια μέχρι τη στιγμή που "έπνιξε" τον McGregor. Στο τέλος της χρονιάς, όμως, μας τα χάλασε. Μακάρι το 2019 να συνεχίσει τα "θαύματα" στο κλουβί και να ελέγχει τι δηλώνει.

O Khabib Nurmagomedov μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2018 για τους μυημένους στις ΜΜΑ ήταν αήττητος μαχητής, ένας σπουδαίος πρωταθλητής σε ρόλο μοναχικού καβαλάρη που προσπαθούσε με το ταλέντο του να αποδείξει πως αξίζει να γίνει ο καλύτερος όλων με τη ζώνη γύρω από τη μέση του. Και έγινε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Το UFC δεν του έδωσε την ευκαιρία με αντίπαλο τον πιο φορμαρισμένο MMAer ν' αντιμετωπίσει, αλλά αυτόν που μόνο με τις ματιές που θ' αντάλλαζαν θα τον μετέτρεπε αυτομάτως σε σταρ. Πράγματι, ο λαμπερός Conor McGregor -που είχε να πατήσει σε κλουβί δύο ολόκληρα χρόνια- έκανε τον Khabib άνθρωπο της showbiz. Αύξησε το κασέ του (διότι σε αυτή τη ζωή όλα για το χρήμα γίνονται), παράλληλα τον ανήγαγε σε είδωλο παγκοσμίως.

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Ο Nurmagomedov ήταν ο βουνίσιος τυπάς με το περίεργο καπέλο που αντί για πρωτεΐνη, παλεύει με κανονικές αρκούδες με σκοπό να δυναμώσει. Και καθώς κατέβηκε από τα βουνά του Νταγκεστάν "τιμώρησε" τον αυθάδη Ιρλανδό, τον έστειλε να διαφημίζει το ουίσκι του, με τους περισσότερους φαν -ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς- να τον θεωρούν τελειωμένο πια. Σκληρό...

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο της νίκης του επί του Conor McGrgegor, ο Khabib Nurmagomedov απέδειξε ότι δεν αντέχει το ειδικό βάρος του να είσαι πρότυπο. Ναι είσαι άντρας, ναι σε προσέβαλλε με τον χειρότερο τρόπο, αλλά είσαι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, όχι γκάνγκστερ που αφού έδειρες τον έναν έπρεπε να πλακώσεις και τους φίλους του για να ικανοποιήσεις το "εγώ" σου. Ο Khabib έπεσε στην παγίδα. Όρμισε στο τιμ του McGregor και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει η τιμωρία του, διότι η Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα αδυνατεί να ορίσει δικάσιμο και να βγάλει την απόφαση.

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Το πιο πιθανό, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, είναι το αμαύρωμα αυτής της νύχτας να ξεχαστεί με κάποιο πρόστιμο, διότι η μηχανή παραγωγής χρημάτων που λέγεται UFC έκλεισε νέο συμβόλαιο με το ESPN και δεν μπορεί να έχει δύο "όπλα" όπως ο Khabib και ο Ιρλανδός, παροπλισμένα να περιμένουν.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ

Ο Khabib Nurmagomedov κι αν τα έκανε "σαλάτα" μετά το ματς με τον Conor, εν τέλει στα δικά του τα μέρη θεωρείται ήρωας. Μέχρι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον "χώρεσε" στο πρόγραμμά του. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, έδωσε τα εύσημα σ' ένα μουσουλμάνο αθλητή, ενώ παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς τα "ξέπλυνε" τα μετά του αγώνα μια και σημείωσε ότι ο αθλητής που παίζει με τη ρωσική σημαία είχε προκληθεί βάναυσα. Αυτό, όμως, φάνηκε ότι λειτούργησε αρνητικά.

Το παγκόσμιο είδωλο των μαχητικών αθλημάτων το οποίο πληρώνεται από ένα promotion που βάζει γυναίκες να μάχονται σε κλουβί και μάλιστα με φοβερή επιτυχία υπέπεσε σε δεύτερο σφάλμα. Σε ομιλία του, λοιπόν, στη Σαουδική Αραβία μία γυναίκα του ζήτησε να δώσει συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν καριέρα στη μαχητική σκηνή. Ο Khabib χωρίς ίχνος δισταγμού είπε: "Οι γυναίκες να μάχονται στα σπίτια τους και πάντα να ικανοποιούν τους άνδρες τους."

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Πλήρης αποτυχία... Οι γυναίκες του UFC ξεσηκώθηκαν εναντίον του, ενώ οι περισσότερος στο παιχνίδι με τον Conor McGregor ήταν με το μέρος του. Έχασε πολλές φαν και τον σεβασμό αθλητριών που κοπιάζουν όσο και ο ίδιος. Όσον αφορά το promotion και τον πρόεδρο Dana White, πέρα βρέχει με το σεξιστικό σχόλιο του πρωταθλητή.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ

Μέσα σ' όλα ο Khabib είχε δεσμευτεί ότι μετά τον αγώνα με Conor McGregor θα πήγαινε στην Αφρική και θα διέθετε χρήματα στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους εκεί κάτω για την υγεία και τη μόρφωσή τους. Το έκανε. Κατέβηκε στη "Μαύρη Ήπειρο", ενίσχυσε οικονομικά και φωτογραφήθηκε με εκατοντάδες χαρούμενα παιδιά.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟ 2019

Ως μαχητής ο Khabib είναι εξαίσιος. Ο καλύτερος στον κόσμο και πεντακάθαρος από σκάνδαλα ντόπινγκ. Το 2014 είχε αποφασίσει να σταματήσει την καριέρα του εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών, όμως το πήρε πίσω γιατί θεώρησε πως έτσι θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη της οικογένειάς του. Εμείς ευχόμαστε να μην προδώσει την αγάπη των φαν του τη νέα χρονιά. Είναι μόλις 30 ετών, θα ήταν τραγικό να πάθει... Conor McGregor, βάζοντας τις μπίζνες εκτός κλουβιού πάνω από την καριέρα του.

Khabib το 2018 ήταν η χρονιά σου, αλλά...

Άλλωστε οι μαχητές που τον περιμένουν είναι πολλοί και ικανοί. Η κατάρα του να είσαι πρωταθλητής απαιτεί να υπερασπίζεται τον τίτλο, στη μάχη, αλλά και εκτός αυτής όταν καλείται να εμπνεύσει με τα λόγια, τις πράξεις, με τη συμπεριφορά. Στο τελευταίο σκέλος ο Nurmagomedov χρειάζεται δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ