ΣΤΗΛΕΣ

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Το Sport24.gr επιλέγει τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών και θυμάται όλες τις μεγάλες διακρίσεις που χάρισαν στη χώρα μας το 2018.

Μπορεί οι συνθήκες στη χώρα μας να μην είναι οι καλύτερες δυνατές για να μπορέσουν αθλητές και αθλήτριες να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ωστόσο, με μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών έφεραν σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα μας. Το Sport24.gr θυμάται όλες τις κορυφαίες στιγμές του 2018.

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου (Κωπηλασία)

Μέσα σε περίπου ένα χρόνο κατάφεραν να γίνουν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας. Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μέσα σε πέντε μήνες κατέκτησαν τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις. Η αρχή έγινε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, ακολούθησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ23 και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Ελίνα Τζένγκο (Στίβος)

Πήρε την ελληνική υπηκοότητα στα μέσα του 2018 και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να ακουστεί το όνομα της σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε με το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και στη συνέχεια ακολούθησαν οι μεγάλες εμφανίσεις της στο Μπουένος Άιρες. Η Ελίνα Τζένγκο δεν κατέκτησε απλά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, αλλά κατάφερε να βελτιώσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ. Όλα αυτά της έδωσαν τον τίτλο της καλύτερης νέας αθλήτριας της Ευρώπης για τον Οκτώβριο.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Φανή Τζέλη (Τάε Κβον Ντο)

Είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας μας στο Τάε Κβον Ντο και το επιβεβαίωσε σε δύο διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η αθλήτρια του ΣΟΑΤ Τρικάλων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -55 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νεανίδων που φιλοξενήθηκε στο Χαμαμέτ της Τυνησίας τον Απρίλιο, ενώ τον Οκτώβριο ήταν και πάλι τρίτη, αυτή τη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Μπουένος Άιρες.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Όλγα Φιάσκα (Στίβος)

Το βάδην δεν είναι από τα κατεξοχήν αγωνίσματα που φέρνουν μετάλλια στη χώρα μας, ωστόσο φαίνεται πως ένα κορίτσι από τη Μυτιλήνη θα μας κάνει να ασχοληθούμε αρκετά και με αυτό. Η Όλγα Φιάσκα κατάφερε να πάρει δύο μετάλλια σε ισάριθμες μεγάλες διοργανώσεις. Το πρώτο χρονικά το κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 5.000μ. βάδην. Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων όπου ήταν τρίτη στο ίδιο αγώνισμα.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Κατερίνα Δίβαρη (Ιστοπλοΐα)

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πολλές φορές το ταλέντο της στην κατηγορία Techno293 και δείχνει πως θα μας απασχολήσει και στην ολυμπιακή κατηγορία (RS:X). Στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία Techno293 πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της. Πρόκειται για το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, ενώ παράλληλα άγγιξε το βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων όπου ήταν τελικά τέταρτη.

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Την νίκη του στον πρώτο γύρο του US Open κόντρα στον Τόμι Ρομπρέδο πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κόντρα στον Τόμι Ρομπρεδο AP PHOTO/KEVIN HAGEN

Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις)

Πραγματοποιώντας ονειρική χρονιά έφτασε μέχρι το Νο15 της Παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP (Στοκχόλμης), πήρε αήττητος το Next Gen Finals, βραβεύτηκε ως ο πιο βελτιωμένος αθλητής και νίκησε μεγάλους αντιπάλους όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον 20χρονο Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος είναι ήδη ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και βάζει πλώρη για ακόμα πιο ψηλές κορυφές.

Greece's Miltiadis Tentoglou celebrates after winning the gold medal in the men's long jump final at the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Greece's Miltiadis Tentoglou celebrates after winning the gold medal in the men's long jump final at the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 8, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Μίλτος Τεντόγλου (Στίβος)

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και επιβεβαίωσε τον τίτλο του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και σε ηλικία 20 ετών δείχνει έτοιμος να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον. Σίγουρα το πρώτο δείγμα γραφής του σε επίπεδο ανδρών ήταν εντυπωσιακό και αναμένουμε τη συνέχεια.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Αντώνης Μέρλος (Στίβος)

Εντυπωσιακός ήταν ο Αντώνης Μέρλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που πραγματοποιήθηκε στο Τάμπερε. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος βελτιώνοντας δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ φτάνοντας μέχρι το 2,23μ. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του αρκεί να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία μετά από 10 χρόνια και τη νίκη του Περικλή Ιακωβάκη στο Ανσι.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο
EUROKINISSI

Οδυσσέας Μουζενίδης (Στίβος)

Συγκλονιστική ήταν και η εμφάνιση του Οδυσσέα Μουζενίδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του Τάμπερε. Ο Έλληνας σφαιροβόλος κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το οποίο μάλιστα ήταν και το πρώτο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ στην τρίτη του βολή πέτυχε 21,07 μ. και έγινε ο πρώτος έφηβος Έλληνας, που σπάει το φράγμα των 21,00 μέτρα. Ο ταλαντούχος αθλητής άφησε στην ιστορία, το δικό του 20,70 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα στις 17 Ιουνίου 2018.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Γιάννης Σγουρόπουλος (Πινγκ πονγκ)

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Γιάννης Σγουρόπουλος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων. Μία επίδοση σπουδαία αφού στη μακρά διαδρομή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955, ο μοναδικός που έχει κατακτήσει περισσότερες φορές (τρεις για την ακρίβεια) το συγκεκριμένο τίτλο είναι ο Σουηδός, Γιαν Όβε Βάλντνερ, ενώ δύο φορές το έχουν καταφέρει άλλοι επτά αθλητές ανάμεσα στους οποίους δύο θρύλοι του αθλήματος, οι Τίμο Μπολ και Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (Ιστιοπλοΐα)

Εντυπωσιακή χρονιά ήταν το 2018 για τον Αλέξανδρο Καλπογιαννάκη. Ο νεαρός ιστιοπλόος διέπρεψε στα TECHNO 293 και ετοιμάζεται να μπει στη διεκδίκηση ενός ολυμπιακού εισιτηρίου στα RS:X. Τι έκανε φέτος ο 18χρονος ιστιοπλόος; Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, στη συνέχεια πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά του με την κατάκτηση της κορυφής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ιστιοπλοΐα)

Σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε μέσα στα μετάλλια. Ο ιστιοπλόος του ΝΟ Βουλιαγμένης για τρίτη διαδοχική χρονιά όχι απλά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και στο υψηλότερο σημείο του. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ19 της Ολυμπιακής κατηγορίας Laser Standard, που διεξήχθη στην Gdynia της Πολωνίας 1-8 Ιουλίου.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Χρήστος Μπόνιας (Τεχνική κολύμβηση)

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης το οποίο διεξήχθη τον Ιούλιο στο Βελιγράδι ανέβηκε και ο Χρήστος Μπόνιας. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 18.85.

Ελλάδα, έχεις μεγάλο ταλέντο

Παπακωνσταντίνου - Μαρόκος (Κωπηλασία)

Στην ολοκαίνουρια κατηγορία της δικώπου ελαφρών βαρών η Ελλάδα έχει ένα δίδυμο πολλά υποσχόμενο για το μέλλον. Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος απέδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους αφού κατέκτησαν τρία μετάλλια στις διοργανώσεις που συμμετείχαν. Το ελληνικό δίδυμο ήταν δεύτερο τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών όσο και σε αυτό των Νέων, ενώ πήραν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νέων Κ23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ