ΣΤΗΛΕΣ

Αντετοκούνμπο 2018: Μια χρονιά σαν... poster dunk

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a Bucks turnover during the second half of an NBA basketball game against the Boston Celtics in Boston, Thursday, Nov. 1, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a Bucks turnover during the second half of an NBA basketball game against the Boston Celtics in Boston, Thursday, Nov. 1, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer) AP

Το 2018 ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μια χρονιά γεμάτη έντονες και κυρίως όμορφες στιγμές. Το Sport24.gr θυμάται τις σημαντικότερες και περιμένει να τον δει MVP, Πρωταθλητή και κάτοχο μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας.

Διανύουμε την έκτη σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ κι ακόμη αδυνατούμε να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική θέση του σούπερσταρ των Μπακς. Έχει λειτουργήσει ως πόιντ γκαρντ, έχει παίξει σαν σούτινγκ γκαρντ, έγινε σμολ φόργουορντ, πλέον ειναι πάουερ φόργουορντ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σέντερ σε ελαφριά σχήματα.

Μοναδικό και ταυτόχρονα ''μαγικό'' αυτό που συμβαίνει με πρωταγωνιστή ένα δικό μας παιδί, έναν άνθρωπο που πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τις δικές του δυνάμεις βρέθηκε σε ελάχιστα χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων.

Στα 24 χρόνια του ο διεθνής αθλητής θεωρείται ο πιο μοντέρνος μπασκετμπολίστας του κόσμου, εκείνος με το καλύτερο κορμί γι' αυτό το άθλημα, έχει τις ικανότητες -σωματικές και πνευματικές- για να "εξυπηρετήσει" το positionless basketball που σιγά-σιγά θα βλέπουμε όλο και περισσότερο και δείχνει πως αργά ή γρήγορα θα κατακτήσει το βραβείο του MVP. Αυτό το σπουδαίο βραβείο που πριν την έναρξη της περιόδου είχαμε προβλέψει πως θα καταλήξει στα χέρια του .

Το σημαντικότερο είναι πως αποτελεί την κολώνα μιας ομάδας που θέλει και μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό -ακόμη και φέτος, έχει καθιερωθεί στην elite του ΝΒΑ και όλα αυτά χωρίς να έχει πλησιάσει το peak των δυνατοτήτων του. Κι αυτό το τελευταίο είναι που τρομάζει περισσότερο από κάθε άλλο τους ανταγωνιστές του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου...

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Πολύς κόσμος περίμενε να δει τον Γιάννη σε ένα από τα δύο "παράθυρα" των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Κάποιοι μιλούσαν για σίγουρη ενσωμάτωσή του στο ρόστερ είτε για τους αγώνες του περασμένου Ιουνίου, είτε για τα ματς του Σεπτεμβρίου. Ο Αντετοκούνμπο δεν είχε κλείσει την πόρτα στην Εθνική, ωστόσο δεν είχε πει ποτέ " ναι, θα είμαι εκεί". Και από τη στιγμή που οι εκλεκτοί του Θανάση Σκουρτόπουλου τα πήγαιναν περίφημα, δεν υπήρχε λόγος να πιέσει τον εαυτό του, να ρισκάρει οποιονδήποτε τραυματισμό ενώ οι Μιλγουοκι Μπακς ετοιμάζονταν να μπουν σε νέο γήπεδο, είχαν νέο προπονητή και βλέπεις πρωταθλητισμού.

Αντετοκούνμπο 2018: Μια χρονιά σαν... poster dunk
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 17 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά τη μαθηματική πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο του 2019, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης άφησε αιχμές τόσο για τον Αντετοκούνμπο , όσο και για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του: " Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω στο αν θα έχουμε τον Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο της Κίνας, δεν θέλω να πω κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Βεβαίως τον θέλουμε, για όνομα του Θεού, γιατί να μην τον θέλουμε; Σας είπα ποιοι διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Οι ατζέντηδες είναι παρασιτικό επάγγελμα, δεν προσφέρουν κάτι στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Τα ξέρετε. Βάζουν και δημοσιογράφους και έχουν φωνή στα ΜΜΕ και δίνουν και μαθήματα. Είναι μπερδεμένο θέμα, εμείς τον θέλουμε και ελπίζω να κατανοήσει ότι χάρη σε αυτή τη χώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί. Είναι υποχρεωμένος να έρθει", είχε δηλώσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τη στάση του Προέδρου της ΕΟΚ, ο Γιάννης όμως προτίμησε να σιγήσει και να μη ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Σαν άνθρωπος άλλωστε προτιμά να μένει μακριά από εντάσεις, αν και όσα ειπώθηκαν τον ενόχλησαν. Η μόνιμη ερώτηση του κόσμου είναι αν ο Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στη δωδεκάδα της Εθνικής στα γήπεδα της Κίνας, ο ηγέτης των Μπακς αποφεύγει να κοιτάξει τόσο μακριά, όμως αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό (ένας τραυματισμός για παράδειγμα), είναι δεδομένο πως θα φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ VIDEO GAME

Αν αγαπάς το μπάσκετ, το ΝΒΑ και τα video games, τότε έχεις σίγουρα περάσει κάποια χρόνια της ζωής σου με τους κορυφαίους τίτλους όπως το 2K και το ΝΒΑ Live. Ποιος να το έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι το 2018 θα δούμε έναν Έλληνα στο εξώφυλλο του 2K19 και μάλιστα στην 20η έκδοση του σημαντικότερου μπασκετικού παιχνιδιού στην ιστορία.

Αντετοκούνμπο 2018: Μια χρονιά σαν... poster dunk
SPORT24.GR / WATKINSON

Ο Γιάννης ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στις 2 Ιουλίου 2018 και δύο μήνες αργότερα ταξιδέψαμε στη Νέα Υόρκη για να ζήσουμε από κοντά το launch party στο οποίο ο Greek Freak ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

Μία από τις πιο συνηθισμένες "παροτρύνσεις" του κόσμου στον Γιάννη, είναι το "άλλαξε ομάδα για να κυνηγήσεις ένα πρωτάθλημα". Μόνο που ο Αντετοκούνμπο δεν σκέφτεται έτσι, δηλώνει πως θέλει να μείνει για πάντα στο Μιλγουόκι και πραγματικά αυτό έχει στο μυαλό του. Γι' αυτό έκανε και μια αρκετά σημαντική επένδυση, όταν πριν από μερικές εβδομάδες αγόρασε την έπαυλη στην οποία ζούσε ο Μίρζα Τελέτοβιτς αντί ενός ποσού που πλησίασε τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο "Greek Freak" απολαμβάνει το κρύο μεν, αλλά ήσυχο, διακριτικό και... ανθρώπινο Μιλγουόκι που του προσφέρει όσα χρειάζεται για να μπορεί να μένει συγκεντρωμένος στο μπάσκετ και τον απόλυτο στόχο του: να γίνει ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου.

Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ

Είναι ελάχιστες οι φορές που ο Γιάννης παίρνει θέση για ζητήματα εκτός μπάσκετ, προτιμά να μιλάει με πράξεις που δεν μαθαίνει ο κόσμος, ακόμη περισσότερο του αρέσει να το κάνει στο παρκέ όπου νιώθει άτρωτος. Στις 15 Νοεμβρίου πάντως ο κόμπος έφτασε στο χτένι κι ο 24χρονος φόργουορντ πήρε θέση για σχόλια που έγιναν στη οπαδική τηλεοπτική εκπομπή για τον αδελφό του, Θανάση.

Άνοιξε έτσι ξανά ένας κύκλος συζητήσεων περί ρατσισμού και ξενοφοβίας σε μια χώρα που παλεύει με τον εαυτό της για να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα, είτε στο χρώμα του δέρματος των ανθρώπων, είτε στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, είτε σε οτιδήποτε μπορεί να σχολιαστεί χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Μακάρι η φωνή του Γιάννη να βοηθήσει για να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας και σαν χώρα να κινηθούμε προς μια πιο "γλυκιά" πραγματικότητα, χωρίς μίση και εντάσεις, χωρίς προκλητικές ατάκες σαν εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη που πρώτα τον αποκάλεσε ''Ακενοτούμπο'', στη συνέχεια είπε πως γεννήθηκε στη Νιγηρία και την επόμενη μέρα δήλωσε πως τον αγαπά και τον σέβεται, αλλά δεν έχει μάθει να προφέρει το όνομα του πιο διάσημου Έλληνα, του ανθρώπου που διαφημίζει καθημερινά την πιο όμορφη χώρα του κόσμου.

ΤΟ "ΠΑΙΔΙ" ΤΟΥ ΚΑΡΙΜ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ

Ήταν 26 Αυγούστου όταν οι παράγοντες των Μπακς και οι τέσσερις ιδιοκτήτες του franchise έκαναν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας, του Fiserv Forum που χτίστηκε ακριβώς δίπλα στο BMO Harris Bradley Center, το οποίο με τη σειρά του είχε ανεγερθεί δίπλα στη θρυλική MECCA.

Με νέο προπονητή, τον Μάικ Μπούντενχόλζερ, με σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ (Ερσάν Ιλιασόβα - Μπρουκ Λόπεζ), με ενθουσιασμό και φιλοδοξίες, το Μιλγουόκι έζησε μια όμορφη μέρα κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε δίπλα στον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ για να πάρουν από ένα γιγαντιαίο ψαλίδι ο κάθε ένας και να κόψουν την κορδέλα που σηματοδότησε την νέα εποχή. Ο θρυλικός Λου Άλσιντορ έδωσε στην πόλη το μοναδικό της πρωτάθλημα, το 1971, μακάρι ο Γιάννης να της δώσει το δεύτερο και γιατί όχι ακόμη περισσότερα.

Η ΑΠΟΤΟΜΗ, ΜΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ MENTALITY

Πριν από δύο χρόνια, ο Γιάννης δήλωνε πως: " Αν είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του, φυσικά θα το έκανα! Είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Δουλεύοντας με τον ΛεΜπρόν, μπορείς να μάθεις πολλά, να προχωρήσεις προς τα εμπρός, εννοείται πως θα άρπαζα μια τέτοια ευκαιρία. Δεν είναι όμως στο χέρι μου, εξαρτάται από εκείνον. Έχει 150 φορές περισσότερα πράγματα από εμένα να κάνει, αλλά αν έχει χρόνο, τότε θα έχω σίγουρα κι εγώ". Ήταν Απρίλιος του 2016, ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωνε την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ, είχε μόλις αντιμετωπίσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον θαύμαζε όσο ελάχιστους.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after he dunked against the Phoenix Suns during the first half of an NBA basketball game Friday, Nov. 23, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Jeffrey Phelps)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after he dunked against the Phoenix Suns during the first half of an NBA basketball game Friday, Nov. 23, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Jeffrey Phelps) AP

Στην έκτη σεζόν του στις ΗΠΑ, ο Γιάννης έχει αλλάξει νοοτροπία. Πριν από μερικές μέρες δήλωσε πως αρνήθηκε να προπονηθεί με τον "Βασιλιά" και με τον Καρμέλο Άντονι , δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις. " Δεν μπορώ να δουλέψω μαζί σου στην offseason και να σε αντιμετωπίσω σε αγώνες μετά από λίγους μήνες. Είναι περίεργο αυτό το συναίσθημα, δεν μπορώ να νιώσω άνετα. Πολλοί το κάνουν, εγώ όμως δεν μπορώ. Και δεν το θέλω. Δεν θέλω να γίνομαι φιλαράκι με τους αντιπάλους μου. Πιστεύω πως ο Κέβιν Ντουράντ πήρε πράγματα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε εναντίον του. Δεν θέλω να το κάνει κάποιος αυτό σε εμένα".

Είναι ευδιάκριτη η αλλαγή στον τρόπο σκέψης του Αντετοκούνμπο. Ήταν 22 ετών, τώρα είναι 24, κάνει κάθε χρόνο βήματα προς τα εμπρός και φέτος διεκδικεί στα ίσα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη έχοντας απέναντί του παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις, ο Κέβιν Ντουράντ κι ο Τζέιμς Χάρντεν. Στο μυαλό του, βέβαια, υπάρχει η μεγαλύτερη εικόνα που είναι το τρόπαιο του πρωταθλητή και μια ξεκάθαρα old school φιλοσοφία που θυμίζει παίκτες μιας άλλης εποχής, έναν Κέβιν Γκαρνέτ, έναν Κόμπι Μπράιαντ (με τον οποίο προπονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι).

Και δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο σύγχρονο ΝΒΑ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΥΤΗΣ" ΑΘΗΝΑΣ

Αγώνες επίδειξης δεν έγιναν το καλοκαίρι του 2018 ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Κρήτη. Ο Γιάννης και η οικογένειά του προτίμησαν να διοργανώσουν κάτι διαφορετικό, που αγκαλιάστηκε από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια για να τρέξουν στο Antetokounbros 5K Run με τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Αντετοκούνμπο 2018: Μια χρονιά σαν... poster dunk

Με τη συμμετοχή να κοστίζει πέντε ευρώ (πήγαν όλα στην Κιβωτό του Κόσμου) και να προσφέρει μια συλλεκτική φανέλα σε όσους έτρεξαν, ο Γιάννης άνοιξε την αγκαλιά του στους θαυμαστές του κι εκείνοι έκαναν το ίδιο για εκείνον. " Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα εδώ. Αρχίζουμε από τα Σεπόλια, γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες. Πρέπει να μένεις σεμνός και ταπεινός. Μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα και θα ανέβουμε πάλι ψηλά" είχε πει, πριν πατήσει το γκάζι για έναν αγώνα στην καρδιά της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

ΤΕΤΑΡΤΟ ALL-STAR WEEKEND ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ έπαιξε στο ματς των μικρών και διαγωνίστηκε στο Skills Challenge, στη δεύτερη έπαιξε και πάλι στο ματς των μικρών και συμμετείχε στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Το 2017 ήταν starter και το 2018 βρέθηκε στο Λος Άντζελες στο τέταρτο All-Star Weekend της καριέρας του στις ΗΠΑ (πέμπτο συνολικά καθώς σαν παίκτης του Φιλαθλητικού της Α2 είχε αγωνιστεί στο ελληνικό All-Star Game στην Πάτρα).

Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo)
Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo) AP

Αυτή τη φορά, όμως, ήταν πιο έμπειρος και ήξερε τι έπρεπε να... αποφύγει. Έμεινε μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ξεκουράστηκε με την οικογένειά του, έπαιξε 27 λεπτά με την ομάδα του Στεφ Κάρι αλλά ηττήθηκε (148-145) από εκείνη του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το Sport24.gr βρέθηκε στο Στέιπλς Σέντερ και είδε αμέτρητους fans με φανέλες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σκόραρε 16 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Επόμενος στόχος; Να γίνει captain και να επιλέξει αυτός τους συμπαίκτες του, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί φέτος στο All-Star Weekend της Σάρλοτ. Στην πόλη του Μάικλ Τζόρνταν.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ GAME 7 ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Στη ρούκι σεζόν του δεν μπήκε στα playoffs. Στη δεύτερη τα κατάφερε, αλλά ηττήθηκε με σκορ 4-2 στον πρώτο γύρο από τους Σικάγο Μπουλς. Στην τρίτη ξεκίνησε από νωρίς τις καλοκαιρινές του διακοπές, στην τέταρτη λύγισε ξανά στα έξι ματς, από τους Τορόντο Ράπτορς αυτή τη φορά. Την περασμένη Άνοιξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήθελε να πανηγυρίσει την πρώτη του πρόκριση, όμως βρήκε απέναντί του έναν πολύ σκληρό αντίπαλο.

Με υπηρεσιακό προπονητή, με ένα ρόστερ που δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τον Γιάννη να παίζει 40 λεπτά ανά αγώνα, οι Μπακς κράτησαν την έδρα τους, πήραν τρεις νίκες με διαφορές 24, 2 και 11 πόντων και οδήγησαν τη σειρά στο έβδομο ματς στο TD Garden. Είχαν φτάσει δύο φορές κοντά στο διπλό (έχασαν με έξι πόντους στο Game 1 και με πέντε πόντους στο Game 5), όμως ήταν πολύ καταπονημένοι και τελικά αποκλείστηκαν από την ομάδα που στη συνέχεια απέκλεισε στα πέντε ματς τους Φιλαδέλφια Σέβεντι Σίξερς πριν "λυγίσει" στα επτά ματς στους Τελικούς της Ανατολής από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Εκείνη η ήττα της 28ης Απριλίου πόνεσε τον Γιάννη, του έδωσε όμως ακόμη περισσότερα κίνητρα για να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά με φόντο ένα πρωτάθλημα. Απέναντι στους Σέλτικς ο Αντετοκούνμπο είχε 25.7 πόντους με 57% στα σουτ και 69% στις βολές, μαζί με 9.6 ριμπάουντ, 6.3 ασ΄λιστ, 1.4 κλεψίματα και ένα κόψιμο ανά 40 λεπτά.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2019;

Το 2018 ήταν μια όμορφη, γεμάτη χρονιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα της βάζαμε τον τίτλο "POSTER DUNK", σαν αυτά τα φαντασμαγορικά καρφώματα που κάνει σχεδόν σε κάθε αγώνα, σαν εκείνο στον "αγαπημένο" του Άρον Μπέινς των Μπόστον Σέλτικς. Πως μπορεί να είναι το 2019 για τον 24χρονο υπεραθλητή; Ακόμη καλύτερο, άλλωστε ο "Greek Freak" κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να πλησιάζει το peak του.

Ένα πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς; Ίσως ένα βραβείο MVP; Ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνα το επόμενο καλοκαίρι; Όλα αυτά μαζί; Διόλου απίθανο... Ζούμε στην εποχή του Γιάννη, την ζούμε από την αρχή της, την απολαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε για δέκα, δώδεκα, ίσως και περισσότερα χρόνια. Εκείνος μας έδειξε πως όλα γίνονται, εκείνος μας βοήθησε να πιστέψουμε λίγο περισσότερο στον εαυτό μας, εκείνος "φτιάχνει" νέες γενιές ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό σε πιο υγιείς και στέρεες βάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ