ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6) δόθηκαν τα "YouSmile Awards" με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά και τους Λευτέρη Πετρούνια και Εμμανουήλ Καραλή να μοιράζουν χαμόγελα.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια το "Χαμόγελο του παιδιού" είναι εκείνο που βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη αποτελώντας το φύλακα άγγελο τους. Το "Yousmile" είναι μία εθελοντική δράση που δίνει το δικαίωμα στους μαθητές να σταθούν δίπλα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στόχος αυτής της ενέργειας που γίνεται από το "Χαμόγελο του παιδιού" είναι να αναδείξει εθελοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που λαμβάνονται αυθόρμητα από παιδιά και απευθύνονται ή επηρεάζουν θετικά άλλα παιδιά ή ομάδες παιδιών.

Έτσι, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δόθηκαν τα "YouSmile Awards" με τα παιδιά να είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές της πανέμορφης εκδήλωσης. Πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Κώστας Γιαννόπουλος. Ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του παιδιού" καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Εκπροσωπώντας τους μεγάλους θέλω να ενισχύσω αυτή την ωραία ατμόσφαιρα που υπάρχει γιατί και εμείς οι μεγάλοι έχουμε την ανάγκη να αισθανόμαστε παιδιά. Η ιδέα που ξεκίνησε από τον Νίκο και την υπόλοιπη ομάδα ήταν αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το "You smile" δηλαδή η προσπάθεια για τη δημιουργία εθελοντικού παιδικού κινήματος. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη και τη φωνή τους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη που συναντιόμαστε λέμε να "δώσουμε φωνή στα παιδιά". Τα παιδιά έχουν φωνή, έχουν διάθεση και δυνατότητες. Αρκεί εμείς να τα ακούσουμε.

Έτσι, λοιπόν, ένα παιδί πριν από 21 χρόνια ενέπνευσε όλους εμάς και κυριότερα τα παιδιά. Γιατί οι πρώτοι που ήρθαν κοντά μας ως εθελοντές ήταν παιδιά. Εκείνα τα παιδιά είναι πλέον ενήλικες, επαγγελματίες και εξακολοθούν να είναι κοντά στο "Χαμόγελο του παιδιού". Τα νέα παιδιά είναι τώρα κοντά έχοντας δημιουργήσει το "You Smile" το οποίο αποτελεί το δικό τους βήμα. Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε αξίες που βγαίνουν μέσα από τη γνήσια πηγή τους.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη σε όλους τους ανθρώπους που συνεισφέρουν σε αυτό, στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την προσπάθεια. Του χρόνου θα κάνουμε κάτι πιο δυνατό και στόχος μας είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός. Θα προσπαθήσουμε αυτό να το προωθήσουμε και στη διεθνή κοινότητα προκειμένου επιτέλους να γίνει κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Συνήθως βλέπουμε τους μεγάλους να βάζουν τα παιδιά να πουν κάτι. Εδώ δίνουμε το λόγο στα παιδιά

Όλοι εσείς που βραβεύεστε σήμερα παραλαμβάνετε αυτό το βραβείο για να εμπνεύσετε κι άλλα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι πόσο σημαντικά είναι τα παιδιά σήμερα".

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ο πρώτος που ανέβηκε για να πάρει το βραβείο του ήταν και ο μοναδικός ενήλικας. Ο λόγος για τον Ανάργυρο Δρίβα ο οποίος κάθε Κυριακή απόγευμα μάθαινε τα παιδιά στο σχολείο που πήγαινε Αστρονομία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί από τους μαθητές να διακριθούν και να φτάσουν μέχρι το δεύτερο βραβείο του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας.

Στη συνέχεια ανέβηκε για να βραβευτεί το δεύτερο μεγαλύτερο παιδί. Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει μάθει να πετάει ψηλά και να κάνει τους Έλληνες να ονειρεύονται για νέες μεγάλες διακρίσεις στο άθλημα του επί κοντώ. Μάλιστα, τη δική του βράβευση την έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, όπως και η εταιρία που τον στηρίζει η Stoiximan.gr, βρίσκονται κοντά στις εκδηλώσεις του "Χαμόγελου του παιδιού" και δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη.

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις που έγιναν αφορούσαν αποκλειστικά τα μικρά παιδιά τα οποία ξεχώρισαν μέσα από τις δράσεις τους. Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου βραβεύτηκε για τη στήριξη του σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκες μέσα από δράσεις τους. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσαν χρήματα και τρόφιμα, διοργάνωσαν παζάρι και τα έδιναν σε οικογένειες που γνώριζαν ότι είχαν πραγματικά ανάγκη.

Η Ευγενία Δερμιτζόγλου βραβεύτηκε για τη ζωγραφιά της με θέμα την ειρήνη η οποία διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό και έγινε καρτ ποστάλ. Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου βραβεύτηκε για τη δημιουργία του φόρουμ teens4greece.com όπου ζητάει από τους έφηβους να επιλέξουν τον τομέα που τους ενδιαφέρει, το θέμα που τους απασχολεί, και να προτείνουν λύσεις!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης βραβεύτηκε για τη νίκη του στο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με τη δημιουργία SmartRobots, ενώ το 5ο γυμνάσιο Σερρών βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία "Ecomobility - Οικολογική μετακίνηση".

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

Αναλυτικά όλα τα βραβεία που δόθηκαν:

Βραβείο "YouSmile" παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά: Μαρία - Ελένη Σκληρου και Σοφία Τριανταφυλλίδη (Μαθήτριες στο γυμνάσιο Ευηνοχωρίου)

Βραβείο "YouSmile" σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά: Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

Βραβείο "YouSmile" αθλητισμός: Εμμανουήλ Καραλής

Βραβείο "YouSmile" τέχνη: Ευγενία Δερμιτζόγλου

Βραβείο "YouSmile" δικαιώματα: Κωνσταντίνος Παπαχρήστου

Βραβείο "YouSmile" περιβάλλον: 5ο γυμνάσιο Σερρών

Βραβείο "YouSmile" τεχνολογία - επιστήμες: SmartRobots από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Βραβείο "YouSmile" ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά: Ανάργυρος Δρίβας

Κλικ από την εκδήλωση

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Αναμνηστική φωτογραφία του Λευτέρη Πετρούνια με τον Κώστα Γιαννόπουλου και τους... You Smilers!

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος, ήταν ο πρώτος που μίλησε στην εκδήλωση

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Κατάμεστη ήταν η αίθουσα από τους γονείς και τα παιδιά τους

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Όλοι οι βραβευθέντες σε μία φωτογραφία

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή
YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Φυσικά, δεν έλειψαν και οι καθιερωμένες selfie

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή
YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή
YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Όπως ήταν φυσιολογικό ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μπορούσε να αρνηθεί στους μικρούς του φίλους και με το χαμόγελο στα χείλη έβγαζε για αρκετή ώρα φωτογραφίες.

YouSmile Awards: Με λάμψη Πετρούνια και Καραλή

* Βέβαια, δεν γινόταν να μη βγάλει και με τον Εμμανουήλ Καραλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ