Χρυσό με Ολυμπιακό ρεκόρ για Ιαπωνία στο πατινάζ ταχύτητας

Χρυσό με Ολυμπιακό ρεκόρ για Ιαπωνία στο πατινάζ ταχύτητας

Η Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πουρσουίτ γυναικών του πατινάζ ταχύτητας. Δεύτερη η Ολλανδία και τρίτη η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πουρσουίτ γυναικών του πατινάζ ταχύτητας. Οι Μίχο Τακάγκι, Αγιάνο Σάτο και Νάνα Τακάγκι έκαναν χρόνο 2:53.89 και βελτίωσαν το Ολυμπιακό ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει η Ολλανδία (2:55.61).

Η Ιαπωνία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και άφησε στην δεύτερη θέση την Ολλανδία, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Σότσι το 2014. Οι Μάριτ Λέενστρα, Ιρέεν Βουστ και Αντουανέτ Ντε Γιόνγκ σημείωσαν επίδοση 2:55.48. Η Βουστ έφτασε τα 11 μετάλλια σε Χειμερινούς Αγώνες, που είναι τα περισσότερα που έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε αθλητής του πατινάζ ταχύτητας.

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, όταν και κατέκτησε το χρυσό στα 1.500 μέτρα, η Βουστ μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Γερμανίδα, Κλαούντια Πεχστάιν, η οποία από το 1992 έως το 2006 είχε πάρει εννέα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επικράτησαν του Καναδά στη μάχη για το βάθρο. Οι Χέδερ Μπέργκσμα, Μπρίτανι Μπόουι και Μία Μανγκανέλο ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 2:59.27.

AP Photo/Vadim Ghirda

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

15 θανατηφόρες κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24