ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλισσα η Νταλμάγερ στο σπριντ δίαθλο

Second placed Laura Dahlmeier of Germany crosses the finish line during the women's 12.5km mass start competition at the biathlon World Cup in Ruhpolding, Germany, Sunday, Jan. 14, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Second placed Laura Dahlmeier of Germany crosses the finish line during the women's 12.5km mass start competition at the biathlon World Cup in Ruhpolding, Germany, Sunday, Jan. 14, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Με μία αλάνθαστη διαδρομή η Λάουρα Νταλμάγερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ δίαθλο τερματίζοντας σε 21:06.2.

Πήγε στην Πιονγκτσάνγκ ως το μεγάλο φαβορί αν και το σπριντ δεν είναι το πιο δυνατό της. Τελικά η Λάουρα Νταλμάγερ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με μία εντυπωσιακή προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ δίαθλο (7,5 χλμ) τερματίζοντας σε 21:06.2.

Η Γερμανίδα ήταν και η μοναδική που δεν έχασε βολή και σε συνδυασμό με τη γρήγορη κούρσα της είχε τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Η 24χρονη πρωταθλήτρια της Γερμανίας κατέκτησε έτσι το πρώτο της μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το οποίο ήταν και το μοναδικό που έλειπε από την πλούσια τροπαιοθήκη της. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει επτά χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα και συνολικά 13 μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σε αντίθεση με το χρυσό μετάλλιο το ασημένιο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Μάρτε Όλσμπου από τη Νορβηγία ήταν τελικά δεύτερη με 21.30.4 και η Βερόνικα Βίτκοβα (Τσεχία) ήταν τρίτη με 21.32.0.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

Βασίλισσα η Νταλμάγερ στο σπριντ δίαθλο

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ