Θέλουν να μειώσουν το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε τη μείωση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι είναι οι δύο στόχοι που έχει θέσει.

Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ. Φυσικά, αναφερόμαστε στον περιορισμό του κόστους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις πόλεις και τις χώρες που επιλέγουν να τους φιλοξενήσουν.

Κάτι άλλωστε, το οποίο έχουμε βιώσει και εμείς μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Όπως θα δείτε και στο γράφημα του "Statista" που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το κόστος έχει ξεφύγει και η συγκεκριμένη απόφαση αποτελούσε μονόδρομο για την ΔΟΕ.

Infographic: The Massive Costs Behind The Olympic Games  | Statista You will find more infographics at Statista

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξάγεται στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας συμφωνήθηκε να υπάρξει μία νέα νόρμα ανάμεσα στα μέλη της ΔΟΕ ώστε να μειωθούν σημαντικά τα χρήματα που απαιτούνται. Ποια είναι τα ποσά που αποτελούν στόχο για τους ανθρώπους της ΔΟΕ; Στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες προβλέπεται μείωση κατά 800 εκ. ευρώ, ενώ στους χειμερινούς περίπου 400 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του σχεδίου ο Τόμας Μπαχ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε χαρακτηριστικά: "Αυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση των εξόδων στην ιστορία. Εξετάζουμε εκ νέου τις βάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μέλλον τους. Βασική προϋπόθεση ώστε να επιτύχει είναι να συμμετάσχουν ενεργά οι διεθνείς ομοσπονδίες και οι εθνικές ολυμπιακές επιτροπές προκειμένου να μεταφέρονται ορισμένες υπηρεσίες από χώρα σε χώρα".

Το τελευταίο κομμάτι των δηλώσεων του είναι και αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί για να δούμε τι ακριβώς ζητά η ΔΟΕ από τις Ομοσπονδίες.

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

O Tάκης Τσουκαλάς δεν είναι καλτ, είναι ένας καθημερινός ρατσιστής

Λίγες ψύχραιμες σκέψεις μετά τη στερεοτυπική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

H Nina Senicar βάζει φωτιά στο Αιγαίο (SOS)

H πολυτάλαντη Σέρβα, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, μας μιλάει για την ελληνική και την Χολιγουντιανή εμπειρία της και το πόσο σκληρό καρύδι είναι τελικά στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24