ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία για τη Νορβηγία στο ομαδικό άλμα

Πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία για τη Νορβηγία στο ομαδικό άλμα
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Νορβηγία κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό άλμα ανδρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κι έφτασε τα 28 μετάλλια στη διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ.

Η Νορβηγία αναδείχθηκε νικήτρια στη μεγάλη μάχη με Γερμανία και Πολωνία και για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών στο άλμα με σκι, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Οι Ντάνιελ Αντρέ Τάντε, Αντρέας Στιέρνεν, Γιόχαν Αντρέ Φόρφανγκ και Ρόμπερτ Γιόχανσον συγκέντρωσαν συνολικά 1.098,5 πόντους στους δύο γύρους και πανηγύρισαν το 28ο μετάλλιο της πατρίδας τους στη διοργάνωση, διευρύνοντας το ρεκόρ συγκομιδής (το προηγούμενο ήταν τα 26 του 1994, που ισοφαρίστηκε το 2014).

Οι Γερμανοί Καρλ Γκάιγκερ, Στέφαν Λέιχε, Ρίχαρντ Φράιταγκ και Αντρέας Βέλινγκερ συγκέντρωσαν 1.075,5 πόντους και πανηγύρισαν την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ενώ οι Πολωνοί Ματσιέι Κοτ, Στέφαν Χούλα, Ντάβιντ Κουμπάτσκι και Κάμιλ Στοχ περιορίστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο μόλις για 3,3 πόντους διαφορά από τους Γερμανούς.

Τα αποτελέσματα του τελικού

Πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία για τη Νορβηγία στο ομαδικό άλμα

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ