ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικητής στο σλάλομ ο Μίρερ, χρυσή στο σύνθετο η Γκίσιν

Switzerland's Michelle Gisin competes in the women's combined slalom at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Alessandro Trovati)
Switzerland's Michelle Gisin competes in the women's combined slalom at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Alessandro Trovati) AP

Ο Σουηδός, Άντρε Μίρερ ήταν ο μεγάλος νικητής στο σλάλομ των ανδρών, ενώ η Μισέλ Γκίσιν επικράτησε στο αλπικό σύνθετο των γυναικών. Δεν τερμάτισε ο Αντωνίου.

Δύο μετάλλια δόθηκαν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (22/2) στο αλπικό σκι. Στους άνδρες είχαμε τον τελικό στο σλάλομ, ενώ στις γυναίκες διεξήχθη ο τελικός στο αλπικό σύνθετο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα χρονικά.

Πρώτα διεξήχθη ο τελικός στο σλάλομ των ανδρών όπου είχε και την τελευταία ελληνική συμμετοχή με τον Γιάννη Αντωνίου να μην καταφέρνει να τερματίζει την προσπάθεια του στην πρώτη διαδρομή.

Εκείνος που έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια ήταν ο Χένρικ Κριστόφερσεν από τη Νορβηγία και με χρόνο 47.72 πήρε το προβάδισμα στην κούρσα για το χρυσό έχοντας από πίσω του τους Αντρέ Μίρερ, Βίκτορ Μουφά και Μάνφρεντ Μελγκ.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν σημαντικά στη δεύτερη προσπάθεια των αθλητών. Η απαιτητική διαδρομή έφερε πολλές ανατροπές με τον Αντρέ Μίρερ να κατακτά τελικά το χρυσό με συνολικό χρόνο 1:38.99. Δεύτερος ήταν ο Ραμόν Ζενχάουσερν με χρόνο 1:39.33 και τρίτος ο Αυστραικός, Μάκαελ Ματ με 1:39.66. Ο Κριστόφερσεν είχε πτώση και δεν πήρε καν κατάταξη.

Μεγάλες ανατροπές είχαμε και στο αλπικό σύνθετο Γυναικών. Εκεί όπου η Λίντσεϊ Βον από πρώτη που ήταν μετά την ολοκλήρωση της κατάβασης είχε πτώση στο σλάλομ και έμεινε εκτός μεταλλίων. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε από τη Μισέλ Γκίσιν. Η αθλήτρια από την Ελβετία ήταν η μεγάλη νικήτρια με συνολικό χρόνο 2:20.90, ξεπερνώντας την Μικαέλ Σίφριν που έκανε 2:21.87 και την Γουέντι Χολντένερ (Νορβηγία) με 2:22.34.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των γυναικών.

Photo credits: AP Photo/Alessandro Trovati

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ