ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικητής και πάλι στο halfpipe ο Γουάιζ

David Wise, of the United States, jumps during the men's halfpipe finals at Phoenix Snow Park at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Gregory Bull)
David Wise, of the United States, jumps during the men's halfpipe finals at Phoenix Snow Park at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Παρά τις πολλές ατυχίες που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ντέιβιντ Γουάιζ κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο halfpipe με σκι. Έγραψε ιστορία ο Πορτέους.

Μπορεί να έχει κατακτήσει πολλά χρυσά μετάλλια στην καριέρα του, αλλά αυτό που κατέκτησε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ θα το θυμάται για αρκετό καιρό ο Ντέιβιντ Γουάιζ.

Ο 27χρονος Αμερικανός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με τον εξοπλισμό του κατά τη διάρκεια του τελικού με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προσγειώσει κανένα από τα δύο πρώτα άλματα του.

Το τρίτο και τελευταίο άλμα του όμως ήταν ικανό για να του δώσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο. Με βαθμολογία 97.20 ο Ντέιβιντ Γουάιζ ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όπως είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια στο Σότσι. Δεύτερος ήταν ο Άλεξ Φερέιρα ο οποίος παρά τα εντυπωσιακά του άλμα έχασε για λίγο το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 96.40 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νίκο Πορτέους. Ο 16χρονος Νεοζηλανδός στην καλύτερη του προσπάθεια μάζεψε 94.80 βαθμούς οι οποίοι ήταν αρκετοί για να τον βάλουν στο βάθρο και να του δώσουν μία θέση στην ιστορία. Ο Πορτέους έγινε ο τρίτος μικρότερος σε ηλικία Ολυμπικονίκης μετά τον Σκότι Άλεν που σε ηλικία 14 ετών είχε κατακτήσει το χάλκινο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Ίνσπουργκ και τον Ιάπωνα, Αγιούμου Χιράνο, που κατέκτησε το ασημένιο στο halfpipe του σνόουμπορντ στους Αγώνες του Σότσι σε ηλικία 15 ετών.

Νικητής και πάλι στο halfpipe ο Γουάιζ

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Photo credits: AP Photo/Gregory Bull

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ