Μήνυμα ειρήνης στην τελετή έναρξης της Πιονγκτσάνγκ

Με κεντρικό μήνυμα "Η ειρήνη σε κίνηση" πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ. Κορυφαία στιγμή της η κοινή παρέλαση Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Η εκκίνηση 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ δόθηκε με έναν εντυπωσιακό τρόπο και με ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ειρήνης. Η τελετή έναρξης των Αγώνων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής (09/02) και όλοι απήλαυσαν ένα υπερθέαμα.

Οι διοργανωτές ένωσαν το παρελθόν το παρόν και το μέλλον χρησιμοποιώντας ως κεντρικούς πρωταγωνιστές πέντε μικρά παιδιά τα οποία συμβόλιζαν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.

Οι μικροί πρωταγωνιστές έκαναν αυτό το ταξίδι στο χρόνο έχοντας δίπλα τους περισσότερους από 2.000 καλλιτέχνες και με τη βοήθεια πλούσιων οπτικών εφέ. Μόλις ολοκληρώθηκε το υπερθέαμα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση των χωρών με την ελληνική σημαία να μπαίνει πρώτη στο στάδιο δια χειρός, Σοφίας Ράλλης. Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν η κοινή παρέλαση Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Οι δυο χώρες μπήκαν μαζί στο τέλος της παρέλασης με τον Νοτιοκορεάτη αθλητή του μπόμπσλεϊ, Γουόν Γιούν-τζονγκ, και την αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου από τη Βόρεια Κορέα, Χουάνγκ Τσουνγκ-γκουμ να γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Βόρεια και Νότια Κορέα παρήλασαν μαζί σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων από τους Χειμερινούς του 2006 στο Τορίνο.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με το άναμα της Φλόγας στον ειδικό βωμό που είχε δημιουργηθεί. Δύο παίκτριες της ενοποιημένης ομάδας χόκεϊ επί πάγου της Κορέας, τη Γιονγκ Σου-Χιόν από τη Βόρεια Κορέα και την Παρκ Γιονγκ-αχ από τη Νότια ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι που παρέδωσαν τη Φλόγα στην σούπερ σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ από τη Νότια Κορέα, Γιου-να Κιμ η οποία και άναψε με τη βοήθεια της τεχνολογίας το βωμό.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τις χορογραφίες που ταξίδεψαν στο χρόνο και την παράδοση των Κορεατών όσους παρακολούθησαν την τελετή έναρξης.

Η πύλη που συνέδεσε το παρόν με το μέλλον στο τελετουργικό των Κορεατών.

Στο κέντρο και αριστερά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μαζί με τον πρόεδρο της Κορέας, Μουν Γιάε.

Η ελληνική αποστολή ήταν η πρώτη που μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο

Η στιγμή της τελετής έναρξης: Βόρεια και Νότια Κορέα παρέλασαν μαζί

Καρέ καρέ η στιγμή που άναψε η Φλόγα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Photo credits: AP Photo

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24