ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριαρχία της Μεγάλης Βρετανίας στο σκέλετον

Κυριαρχία της Μεγάλης Βρετανίας στο σκέλετον
AP PHOTO/WONG MAYE-E

Η Μεγάλη Βρετανία ισοφάρισε το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με το χρυσό και το χάλκινο που κατέκτησε στο σκέλετον στην Πιονγκτσάνγκ.

Η Λίζι Γιάρνολντ διατήρησε τα κεκτημένα της στο σκέλετον, ενώ η Λόρα Ντέας ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, στον τελικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Η 29χρονη Γιάρνολντ έγινε η πρώτη Βρετανίδα που διατηρεί τα σκήπτρα σε Αγώνες και η πρώτη γενικά που το κατορθώνει στο σκέλετον.

"Ειλικρινά, μετά από τα τελευταία χρόνια, στόχος ήταν απλά να πάω στους Ολυμπιακούς. Δεν σκεφτόμουν τα μετάλλια. Αλλά το να κατακτήσω το χρυσό, αποτελεί όνειρο, όπως και το ότι μοιράστηκα το βάθρο με τη Λόρα που είναι εκπληκτική", δήλωσε στο "BBC".

Η Γιάρνολντ ήταν 0,02 δευτερόλεπτα πίσω από την Τζανίν Φλοκ στην τελευταία κούρσα, ωστόσο η Αυστριακή είχε πολύ κακό τερματισμό και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Η Γερμανίδα Ζακλίν Λούλινγκ χώρισε τις δύο Βρετανίδες, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Η Μεγάλη Βρετανίδα έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που σημείωσε στη Γαλλία το 1924 και ισοφάρισε στο Σότσι πριν από τέσσερα χρόνια.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Photo credits: AP Photo/Wong Maye-E

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ