ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σουηδία το χρυσό μετάλλιο στο curling γυναικών

Sweden celebrates after winning the gold medal in their women's curling final in the Gangneung Curling Centre at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Aaron Favila)
Sweden celebrates after winning the gold medal in their women's curling final in the Gangneung Curling Centre at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Aaron Favila) AP

Η Σουηδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο curling γυναικών στην τελευταία ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Η Σουηδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο curling γυναικών των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ. Οι Σκανδιναβοί, στον τελικό του αγωνίσματος επικράτησαν 8-3 της Νοτίου Κορέας και βρέθηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Νότια Κορέα προηγήθηκε με 1-0, όμως από το τρίτο end και έπειτα η Σουηδία ανέβασε "στροφές", φτάνοντας άνετα στη νίκη. Στην 7η περίοδο ξεκαθάρισε το τοπίο, όταν πήρε τρεις πόντους, όταν μετέτρεψε το 4-2 σε 7-2 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Στις δυο επόμενες περιόδους, η κάθε ομάδα πήρε από έναν πόντο, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να μην μπει καν στην διαδικασία για το 10ο και τελευταίο end, αποδεχόμενη την ήττα της.

Στην Ιαπωνία κατέληξε το χάλκινο μετάλλιο. Οι Ασιάτισσες επικράτησαν στο μικρό τελικό της Μ. Βρετανίας 5-3 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ