ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μπιόργκεν πήρε τελευταίο χρυσό στους 23ους Χειμερινούς

Η Μπιόργκεν πήρε τελευταίο χρυσό στους 23ους Χειμερινούς

Με τον "Μαραθώνιο" στο σκι δρόμων αντοχής και το αγώνισμα στα 30 χιλιόμετρα γυναικών μαζικής εκκίνησης κλασικής τεχνικής ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό κομμάτι στους Χειμερινούς Αγώνες. Η Μπιόργκεν έφτασε τα 15 μετάλλια στην καριέρα της.

Με τον "Μαραθώνιο" στο σκι δρόμων αντοχής και το αγώνισμα στα 30 χιλιόμετρα γυναικών μαζικής εκκίνησης κλασικής τεχνικής ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό κομμάτι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης, κατέκτησε η Μαρίτ Μπιόργκεν από την Νορβηγία, που κάλυψε την απόσταση σε 1:22:17.6, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε η Κρίστα Παρμακόσκι από την Φινλανδία (1:24:07.1) και το χάλκινο η Ελβετίδα, Στίνα Νίλσον (1:24:16.5).

Η 38χρονη Μπιόργκεν έχει ξεπεράσει τον συμπατριώτη της, Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της λίστας των αθλητών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, μετράει 15 στο σύνολο και έχει γράψει ιστορία.

Η Μπιόργκεν κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι (ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων) και από τότε μετράει οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα. Από την πλευρά του, ο Μπιορντάλεν έχει στην κατοχή του οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο.

Η Μπιόργκεν πήρε τελευταίο χρυσό στους 23ους Χειμερινούς

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ