ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Γουάιτ

Shaun White, of the United States, reacts to winning gold during the men's halfpipe finals at Phoenix Snow Park at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man)
Shaun White, of the United States, reacts to winning gold during the men's halfpipe finals at Phoenix Snow Park at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Ο Σον Γουάιτ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Halfpipe του σνόουμπορντ και κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο του σε τέσσερις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θρύλους του σνόουμπορντ και όχι άδικα. Έχοντας κατακτήσει δεκάδες μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και μεγάλες διοργανώσεις ο Σον Γουάιτ ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Ο 31χρονος Αμερικανός είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο στο Τορόντο όσο και στο Βανκούβερ, αλλά στο Σότσι είχε καταταγεί τέταρτος.

Έτσι, πήγε στη Νότια Κορέα με μοναδικό στόχο να πάρει πάλι το χρυσό και τα κατάφερε. Το ξεκίνημα του Γουάιτ στον τελικό ήταν εντυπωσιακό καθώς με την πρώτη του προσπάθεια συγκέντρωσε 94.25 βαθμούς και ανέβηκε στην πρώτη θέση με το... καλημέρα. Στη δεύτερη όμως προσπάθεια ο Αγιούμου Χιράνο κατάφερε βαθμολογήθηκε με 95.25 και πέρασε εκείνος στην κορυφή.

Όλα όμως κρίθηκαν στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια. Εκεί ο Σον Γουάιτ, ο οποίος αγωνιζόταν τελευταίος, βαθμολογήθηκε με 97.75 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τον Ιάπωνα αντίπαλο του. Η τρίτη θέση κατέληξε στον Αυστραλό Σκότι Τζέιμς παρά την καλή προσπάθεια του Μπεν Φέργκιουσον στην τρίτη του διαδρομή.

Η πρώτη πεντάδα.

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Γουάιτ

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Photo credits: AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ